Beruházás

2023.04.23. 11:30

Gépészeti fejlesztések valósultak meg a mezőtúri uszodában

Az elmúlt időszakban számos fejlesztést valósítottak meg a mezőtúri uszodában. A felújítások középpontjában a kétségkívül kevésbé látványos, ám elengedhetetlen gépészeti korszerűsítés állt. A fejlesztések folytatódnak.

Rimóczi Ágnes

A fejlesztések ideje alatt is több szülői értekezlet és lakossági egyeztetés volt

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Már az elmúlt évben akadtak jelek, melyek rámutattak, hogy van teendő Mezőtúr fürdője, uszodája körül.

Az első komolyabb probléma tavaly november végén jelentkezett, amikor felmondta a szolgálatot az uszoda általános fűtését biztosító, több mint harminc éves hőcserélő berendezés. Az idei év elején szerencsére sikerült kicserélni a berendezést 

– közölte Szűcs Dániel. 

A városvezető egy másik megvalósult fejlesztésről is beszámolt. 

– Régi probléma volt, hogy amennyiben a kinti hőmérséklet alacsony volt, a medence vize sem érte el a kívánt hőmérsékletet. Ez a gond végül a medence hőcserélőjének a cseréjével oldódott meg, amivel ráadásul jelentős javulást értünk el és azóta megfelelő hőmérsékletű víz várja az úszni vágyókat – részletezte.

A beruházások alatt többször tartottak lakossági egyeztetést, illetve szülői értekezletet, ahol az önkormányzat illetékesei, a polgármester tájékoztatta az érintetteket a felmerülő problémákról és a fejlesztések céljáról. A megvalósuló gépészeti felújítások nagyban hozzájárulnak az uszoda hatékony és gazdaságos működtetéséhez és mindemellett segítik a mezőtúri úszók és vízilabdázók sikeres felkészülését, akik rendre kiemelkedő sportteljesítményt nyújtanak.

Mielőbb elkezdenék a kivitelezést

– A közeljövőben újabb beruházás kezdődhet. Sikeres volt egy, a Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda fejlesztésére irányuló pályázatunk, már a kivitelezési terveken dolgozunk. Ennek a projektnek köszönhetően valósulhat meg többek között a kinti nagymedence modernizációja, vízgépészeti eszközök és megújuló energiaforrások telepítése is. Bízom abban, hogy mihamarabb el tudjuk kezdeni a beruházás megvalósítását – mondta el Szűcs Dániel polgármester, aki hozzátettet: az elmúlt időszakban több millió forintos támogatás érkezett az uszoda üzemeltetésére. Jelenleg is tárgyalnak további forrásokról, melyek az uszoda fenntartási költségeihez hozzájárulva biztosíthatják a stabil működést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában