Visszaesés

2023.04.05. 06:55

Kevesebben foglaltak szállást húsvétra idén a Jászkunságban is

A közelgő ünnepi hosszú hétvégén a fürdők, wellness-szolgáltatások, gasztronómiai rendezvények, valamint a szállások a legkeresettebbek. Vármegyénkben azonban visszaestek a szállásfoglalások, a legtöbb helyen arról számoltak be, hogy a tavalyi évhez képest minimális az érdeklődés a húsvéti hétvégére.

Munkatársainktól

A Garden Hotelben ottjártunkkor Nagy Hajnal és Méhesi Melinda szobaasszony az ágyat igazította

Fotó: Mészáros János

A szállásadók mindent megtesznek a siker érdekében: a szolnoki Garden Hotelben például last minute árakkal és ínycsiklandó finomságokkal várják a látogatókat. 

Megtorpanást érzünk a vendégek részéről

– mondta Falusi János, a Garden Hotel ügyvezetője. 

– Ennek oka többek között lehet az infláció és a hétvégére jósolt rossz idő is. A jelenlegi foglalásaink 35–40 százalékra tehetők. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt évhez képest körülbelül 15–20 százalékkal csökkent a húsvéti foglalásaink száma. Idén svédasztalos ételekkel és a bárányételek minden változatával próbáljuk színesebbé tenni kínálatunkat. Sokan kihasználják a wellnessrészlegünket is, hiszen a legtöbben pihenni és elvonulni jönnek hozzánk. Ezért több masszázskuponnal, wellness-szolgáltatással és húsvéti dekorációval várjuk vendégeinket.

A szolnoki Garden Hotelben színes húsvéti dekorációval és ínycsiklandozó ételekkel várják a látogatókat
Fotós: Mészáros János

Az abádszalóki Butik Hotel tulajdonosa, Szabó Kinga arról számolt be hírportálunknak, hogy a márciusi böllérfesztivállal indult be az idei év számukra, most azonban sokkal kedvesebb a foglalás a tavalyi húsvéti időszakhoz képest.

– Jól indult az évünk – mondta a tulajdonos. 

Az ország több pontjáról is érkeztek hozzánk, most azonban azt érezzük, hogy jelentősen megcsappant az érdeklődés a húsvéthétvégi foglalásokat illetően.

– Általában két-három héttel előtte foglalják le a szállásokat hotelünkben, ezúttal azonban ez az arány jóval kevesebb a tavalyihoz képest. Tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy az időjárás is nagyban befolyásolja a vendégeket, ami az idei évben sajnos kedvezőtlen lesz a hétvégén.

Vannak, akik nagyszülőkkel várják

– A mindennapi munkák közepette most időnk sem volt felkészülni és szállást keresni – mesélte hírportálunknak a tiszafüredi kétgyermekes édesanya, Endrődi Piroska. 

– A családommal a természetközeliséget szeretjük, így az elmúlt években mindig kibéreltünk egy kisebb apartmant, ahová a gyerekekkel és a nagyszülőkkel elvonulhattunk. Ilyenkor általában próbálunk más-más vármegyében megszállni, hogy lássuk szép hazánkat. Voltunk már Abádszalókon, a Dunakanyarban, a Balaton-felvidék több pontján, Miskolc környékén és Szolnokon is. Hiszünk abban, hogy az utazás, a természetközeliség és a családdal töltött idő a legfontosabb, és ezeket az értékeket próbáljuk továbbadni gyermekeink számára is.  

Kisújszállás most az üdítő kivétel

Vannak azonban olyan szálláshelyek, ahol nem panaszkodhatnak a forgalomra. 

– Húsvétkor telt házzal megyünk – mondta érdeklődésünkre Mozsár Attila, a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője. – Mind a Hotel Kumániában, mind a faházainkban teljes a foglalásunk, alapvetően gyermekes családok érkeznek hozzánk, de lesznek szépkorú vendégeink is. Teljes üzemmel megy a fürdőben a wellnessrészlegünk, a gyógyászatunk, így a szállóvendégek részére húsvétkor is elérhetőek lesznek a masszázsok és a további kezelések. A gyermekkel érkező családok részére kis meglepetéssel készülünk, ha igény lesz rá, kollégáim programokat is tartanak a legkisebbeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában