Összefoglaló

2023.04.26. 20:00

Több ezer futó lepte el Szolnok utcáit – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Idén harmincadik alkalommal szervezte meg a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a Coop Májusfa Futást. Az idei évben előzetesen 5000 fő jelentkezését fogadták el a rendezvényre, azonban a nap végére ez ezer futóval bővült. A megmérettetés hagyományosan Szolnok belvárosában zajlott, ahol minden korosztály több távon versenyezhetett.

Jászberényben a Komáromi József utcába vonultak ki a tűzoltók szerdán délután, miután tűz ütött ki egy száz négyzetméteres családi ház ugyanakkora területű pincéjében. Az épületből két propánbutángáz-palackot is kihoztak, az egyiket hőhatás érte, így hűteni kellett.

Dr. Gál Imre felnőtt háziorvos több évtizedes kiemelkedő, elkötelezett gyógyító-megelőző munkáját a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetéssel ismerték el. A rangos díjat szerdán Szalay Ferenc polgármester adta át a városházán. 

Egy kunmadarasi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 27-re virradóra bement egy lakóház udvarára, ahonnan nyolc tyúkot és két kakast tulajdonított el. Mint kiderült, a tettes a jószágokat a lábuknál összefogta, elvitte, otthon aztán megfőzték és elfogyasztották a szárnyasokat.

Kigyulladt egy lakatlan épület Szolnokon, a Szántó körúton szerdán hajnali négy óra körül. A mintegy 60 négyzetméter alapterületű ingatlanban szerencsére senkit sem találtak a szolnoki hivatásos tűzoltók. Az egységek végül három vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy helyi lakos közlekedett teherautóval Karcagon, a Varró utcában április 25-én a déli órákban. Az 51 éves sofőr haladása során nem tartott megfelelő oldaltávolságot egy teherautótól, és annak érintőlegesen nekiütközött.

Már csak néhány napig lesz a cibakházi posta előtt csomagautomata, az üzemeltető ugyanis április 30-án bezárja, felszedi és elszállíttatja azt. Úgy fogalmaztak, hogy a kihasználatlansága miatt nem lehet gazdaságosan üzemeltetni.

Egy bujáki férfi előbb megölte, majd elásta ismerősét április 23-án Nógrádban. Az áldozatot eltűntként keresték, a holttestet néhány nap alatt megtalálták a rendőrök, akik emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 33 éves helyi lakossal szemben.

Brutális kegyetlenséggel megölte a saját anyját egy nő Salgótarjánban, még 2022 márciusában. A 71 késszúrástól az asszony a helyszínen meghalt. Csilla a mostani tárgyaláson azt mondta: nem emlékszik semmire, viszont a borzalmas gyerekkoráról részletesen beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában