Fejlemény

2023.04.01. 16:30

Újabb sakált láthattak Csataszögön, sötétedés után bukkant fel az alattomos ragadozó

A környéken garázdálkodó sakálok kegyetlen támadásainak eredményeként még a kóbor kutyák is eltűntek a környékről.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Február közepén írtunk hírportálunkon arról, hogy ragadozók, valószínűleg aranysakálok garázdálkodnak Csataszögön. Akkor több helybeli is döbbenten tapasztalta, hogy kutyáját az esti, éjjeli időszakban valami megtámadta, és emiatt több házőrző is elpusztult...

Az ott élők elmondásai alapján azóta is láttak már sakált a környéken. A sötétedés után felbukkanó vadállatnak azonban más színe volt, mint a korábbi(ak)nak...

A környéken garázdálkodó sakálok kegyetlen támadásainak eredményeként ráadásul mostanában az sem jellemző, hogy a lakosok ebei kint csatangolnának az utcán. Sőt, még a kóbor kutyák is eltűntek a környékről!

A felelős ebtartás szabályairól egyébként is közzétettek egy tájékoztatót. Korábban ugyanis érkezett panasz az önkormányzathoz főleg a tanyák környékén szabadon szaladgáló, bicikliseket megkergető kutyákkal kapcsolatban. Mint azt Oravecz Zsuzsanna Éva polgármestertől megtudtuk, az érintettekkel elbeszélgetve úgy tűnik, megszűntek ezek a problémák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában