Szoljon podcast

2023.05.18. 19:55

A Jászkunság három szervezete kapott családbarát munkahely címet – videóval

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket a városházán. A díj elnyerését tanúsító díszoklevelet ezúttal három munkahelynek ítélték oda.

Hartai Gergely

Az elismeréseket Szalay Ferenc polgármester adta át

Fotó: Mészáros János

A program vendége volt Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár is, aki előadásában a kormány családbarát politikáját hangsúlyozta. – A család akkor tölti be szerepét, akkor ad kiegyensúlyozott, harmonikus személyiségeket a társadalomnak, ha maga is kiegyensúlyozott, szerető, védő közösség – kezdte mondandóját a politikus.

Hornung Ágnes megnyitó gondolataiban elmondta, a család lelkiállapota magát a társadalmat is meghatározza, ezért álláspontja szerint egy felelős kormányzatnak ezt nem szabad figyelmen kívül hagynia.

– A helyi önkormányzat már háromszor nyerte el a családbarát önkormányzat díjat, emellett pedig négyszer tartották érdemesnek a családbarát munkahely címre. Szolnok folyamatosan bizonyítja, hogy lehet még többet tenni a családokért. Köszönöm a városnak és a cégeknek, hogy figyelnek ezekre a közösségekre – fogalmazott az államtitkár.

A rendezvényen beszédet mondott Szalay Ferenc polgármester is, aki szavaiban a szülők szerepére helyezte a hangsúlyt. – A legfontosabb, hogy a gyerekek olyan mintát kapjanak otthon és az oktatási intézményekben egyaránt, hogy méltón tudják képviselni az adott települést és az országot, ahol élnek. Mindannyiunk érdeke, hogy a családok stabil háttérrel rendelkezzenek, hiszen rájuk épül minden – taglalta a városvezető.

A magyar kormány a családtámogatási rendszert folyamatosan fejleszti. 2010 óta a kormány legfontosabb alapelvei közé tartozik a családok megerősítése, segítése

 – vette át a szót a pódiumon a térség országgyűlési képviselője. 

Dr. Kállai Mária hozzátette: Szolnok immár negyedik alkalommal írt ki pályázatot a családbarát munkahelyek témájában, és ezekre mindig tartalmas, sok új gyakorlatot leíró beadványok érkeztek.

– Nem könnyű ma összeegyeztetni a családot, a munkát, és az ezekkel járó terheket. Ugyanakkor mindez szép kihívás, amelyre tudni kell jó válaszokat adni – zárta szavait a képviselő.

A Szolnok Családbarát Munkahelye cím elnyerését tanúsító díszoklevelet idén három szervezet vehette át.

A 250 fő feletti munkavállalót foglalkoztató gazdálkodó szervezet kategóriában „Szolnok Családbarát Munkahelye” címben részesült a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

A 200 fő vagy az alatti munkavállalót foglalkoztató költségvetési szerv kategóriában a „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet kapta.

A 250 fő feletti munkavállalót foglalkoztató költségvetési szerv kategóriában pedig a Szolnok Városi Óvodákat tüntették ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában