Oktatás

2023.05.31. 09:30

A kétpói iskolában fontosnak tartják a zenetanulást a gyermekek fejlődésében

A közelmúltban adtak számot a kétpói diákok zeneiskolai ismereteikről. Furulyázni és zongorázni tanulnak.

Rimóczi Ágnes

Az Egressy Béni Zeniskola növendékei

Forrás: Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézménye Facebook-oldala

A Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézménye régóta működik együtt a túrkevei Egressy Béni Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolával. – Jelenleg furulya és zongora tanszak működik nálunk. 

A zeneiskola oktatói helybe jönnek hozzánk, a hangszeres tanárok heti egyszer jönnek, s egyéni órák keretében foglalkoznak a növendékekkel. Emellett heti egyszer szolfézsoktatás is biztosított – mondta el érdeklődésünkre Csontos Mónika. Az iskolaigazgató kiemelte, hogy a két intézmény pedagógusai szépen össze tudnak dolgozni a diákok érdekében. Az órarendjüket mindig egymáshoz igazítják. 

– Hangszerek tekintetében sincs gondunk. Furulyát mindenki vásárolt magának, illetve két zongoránk van. Az egyik zeneiskola tulajdona, a másikat ajándékba kaptuk egy kedves mezőtúri támogatónktól. A zene nagy szerepet játszik a gyermek fejlődéséhez, így reméljük, hogy még sokáig tudnak a Kétpóra járó diákok az iskolában zenét tanulni – tette hozzá az iskolaigazgató. A zeneiskolások a közelmúltban már be is mutatták a tanév során szerzett tudásukat.
 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában