Galériával

2023.05.15. 19:52

A Kristályszappan meséjének titka is feltárult a jászberényi rendezvényen

Művészeti csoportok fogtak össze egy jó cél érdekében.

Illés Anita

Összművészeti találkozót rendeztek a Déryné Rendezvényházban

Fotó: Pesti József

Mesekönyv bemutatóval színesített összművészeti találkozót tartottak szombaton a Déryné Rendezvényházban, Jászberényben. Mórocz Zsazsa hobbi író immár második alkalommal szervezte meg a rendezvényt, melyen legújabb alkotását, a Kristályszappan című mesekönyv történetét ismerhette meg a közönség Kispál Berta előadásában. 

– A bemutató az előző évhez hasonlóan szintén jótékonysági célokat szolgál, melynek bevételét a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium alapítványa javára ajánlunk fel. A mesevilág mindenkinek más és más, lehet illúzió vagy álom. Megmutatja, hogy mire képes a képzeletünk – osztotta meg gondolatait Mórocz Zsazsa. 

Kristályszappan című meséje a mű- és a népmese ötvözete. Tartalmát tekintve a történet a szeretetről, kitartásról, hitről, kedvességről, empátiáról, segítőkészségről és az akaratról szól. 

Az eseményen Demeter Sándor, igazgató bemutatta az intézmény nevelő, oktató tevékenységét segítő alapítvány történetét és céljait. Köszöntőjében felhívta a figyelmet a mese lélekemelő, érzelmi intelligenciát fejlesztő erejére. 

Az összművészeti találkozót Pócs János országgyűlési képviselő nyitotta meg. A vidám, jó hangulatú műsorban közreműködött a Viganó AMI Barkóca tánccsoportja, a Jász Gimnasztik SE, a Lehel Melody, a Dance Fitness és Utasi Hajnalka költő, író. Sztárvendégként a gyerekek nagy örömére a Holdonmacska zenekar adott fergeteges koncertet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában