Szoljon podcast

2023.05.17. 17:11

Bírósági ülnököket avattak a szolnoki városházán

Eskütételt követően átvették megbízólevelüket a közgyűlésen megválasztott ülnökök, akiknek négy évre szól a megbízatásuk.

Kovács Berta

A felavatott ülnökök megbízatása négy évre szól

Fotó: Nagy Balázs

Bírósági ülnököket avattak szerdán Szolnokon, a városháza dísztermében. A 2019-ben megválasztott bírósági ülnökök megbízatása az idei év május 25-én lejár. Szolnok Vármegyei Jogú Város közgyűlése április 27-én megtartott közgyűlésén döntött 14 bírósági ülnök megválasztásáról. Közülük négyen a Szolnoki Törvényszék, tízen a Szolnoki Járásbíróság munkáját segítik majd, van, akik munkaügyi bírósági ügyekben, mások fiatalkorúak büntetőügyében látnak el feladatot.

Az ünnepélyes eseményen Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, bár volt, aki nem tudott a rendezvényen részt venni.

Az ülnökök Csontosné dr. Török Márta, a Szolnoki Törvényszék elnökhelyettese előtt tettek esküt, majd átvették megbízólevelüket Fejér Andortól. Az eseményen részt vett dr. Galambos Emese, a Szolnoki Járásbíróság elnökhelyettese is. A felavatott ülnökök megbízatása négy évre szól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában