Jászapáti

2023.05.20. 19:55

Böjte Csaba: a szeretet a keresztény ember viselete - galériával

Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója tartott szentmisét szombaton a jászapáti Kisboldogasszony Római Katolikus Templomban, mely megtelt hívekkel.

Illés Anita

Nagyon sokan merítettek erőt Böjte Csaba prédikációjából Jászapátin

Fotó: Pesti József

Csaba testvér nem először látogatott Jászapátira. A város lakossága és a Jásztánc Alapítvány évek óta segíti a nehéz sorsú erdélyi gyermekeket. A néptáncoktatás 45. évfordulóját ünnepli ebben az évben a hagyományőrző közösség. A jubileum alkalmából a Jásztánc Alapítvány családi napot szervezett, melynek vendége volt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Petrozsényben nevelkedő gyermekei. Pénteken Pócs János országgyűlési képviselő polgári estjén Istenről, családról és kitartásról beszélt a ferences rendi szerzetes.

 A Jásztánc Alapítvány szombati programsorozatának keretében „A család a társadalmunk legkisebb egysége” címmel szerveztek fórumot Csaba testvérrel, aki a beszélgetést követően viseletes szentmisét mutatott be a jászapáti Kisboldogasszony Római Katolikus Templomban. Prédikációjában kiemelte, az emberiség a szeretet erejével képes az összefogásra. 

– Vannak, de mindig is voltak nehézségek. Kétezer évvel ezelőtt sem voltak jobb idők, de Jézus mégis el mert jönni közénk, hiszen bízott bennünk. Ha kétezer éve Jézus Krisztus hitt abban, hogy képesek vagyunk összefogni, akkor ma miért ne hinnénk egymásban, a jövőben. Fontos, hogy bízzunk Isten erejében, a szeretet győzelmében. 

Merjünk élni – mondta szentbeszédében Böjte Csaba, aki a szülőföld megbecsüléséről is szólt. 

– A szeretet a keresztény ember viselete. Biztos, hogy mindenkiről mondanak jót és rosszat is, de ez utóbbi nem jogosít fel arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról. Bármi is történik körülöttünk, a szeretet fényét óvni kell – fogalmazott.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában