Szoljon podcast

2023.05.04. 16:43

Felettébb izgalmas programokkal várja látogatóit májusban a szolnoki Damjanich múzeum

Májusban ismét számos programmal várja látogatóit a szolnoki Damjanich János Múzeum a múzeumok világnapjához kapcsolódva.

Köllő Judit

A programok kapcsán Képíró Ágnes (balra), Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi (középen) és Barláné Kulánda Krisztina tájékoztatott

Fotó: Köllő Judit

Az eseménysorozat részleteiről Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi múzeumigazgató-helyettes, Barláné Kulánda Krisztina múzeumpedagógus, valamint Képiró Ágnes művészettörténész tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt.

– Május több szempontból is különleges a múzeum életében – fejtette ki a sajtótájékoztatón Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi múzeumigazgató-helyettes. Az idei eseménysorozat többek között Benedek Csaba „A társadalom változása Petőfi korától napjainkig” című előadásával kezdődik. Majd ezt követően a Kossuth térre kitelepülő Verseghy Ferenc Könyvtár kötetekkel és kvízjátékokkal várja az érdeklődőket, ahol a János vitézből láthatunk installációkat.

A sajtótájékoztatón arra is fény derült, hogy a múzeumok világnapjához kapcsolódva „Az idő kereke” címmel május 20-án, szombaton 15 órakor új időszaki kiállítás nyílik a Damjanich János Múzeumban. A tárlat Szabó György Munkácsy-díjas szobrászművész, a Szolnoki Művésztelep alkotójának sokrétű munkásságából mutat be válogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában