Galériával

2023.05.06. 14:02

Karcagon is búcsút vettek középiskolájuktól a végzősök - videóval

A Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium öt végzős osztálya szombat reggel gépes felvonulással búcsúzott el a várostól. Az iskolába visszatérve pedig megkezdődött a ballagási ünnepség is.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A diákok a régi iskolaépületben a 11-esek által lekaszált füvön ballagtak végig, ez ugyanis már több mint fél évszázados hagyománya az iskolának, amellyel a mezőgazdasági képzésre utalnak.

A dísz udvaron felsorakozó osztályokat a 11. évfolyam nevében Nagy Zsolt búcsúztatta, saját verssel köszönt el az alma matertől Négyesi Attila Erik (12. C), a végzős osztályok nevében pedig Szekér Bence (12.B) búcsúzott el társaiktól, tanáraiktól. A ballagókat Nagyné Sebők Erika, a 12. C. osztály osztályfőnöke látta el útravalóval. Ezután átadták az iskolai jelképeket, illetve az iskolazászlóra is felkötötték a szalagokat, végül egy harang is megszólalt.  

Ezt követően Gyökeres Sándor igazgató az 50 éve érettségizettek részére adott át Arany Díszoklevelet, majd a mostani végzősök tanulmányi, sport és közösségi munkáját oklevéllel, könyvvel ismerte el. Szekér Bence és Farkas Máté az iskola díszkulcsát is megkapta kimagasló teljesítményéért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában