Szolnok/Bukarest

2023.05.29. 19:53

Kijutott a vébére a világranglista első helyén álló Rauschenberger Nikolett

Lengőrúd és művészi karika gyakorlatával is kvalifikálta magát Rauschenberger Nikolett, a Rúdsport és Légtorna Stúdió Szolnok vezetője az októberi világbajnokságra. Bár eredetileg nem tervezte, hogy elindul az idei próbatételen, végül mégis a nevezés mellett döntött. A pontszámai alapján lengőrúd sport kategóriában jelenleg a világranglista első helyén áll.

P. Pusztai Nóra

Rauschenberger Nikolett

Forrás: Beküldött fotó

Rauschenberger Nikolett, a Rúdsport és Légtorna Stúdió Szolnok vezetője a napokban egy bukaresti megméretésen két kategóriában is kvalifikálta magát az októberi világbajnokságra. Bár az idei esztendő nem úgy indult, ahogy tervezte, a sors végül mégis a verseny felé terelte őt.

– Magánéletemben sok teendőm akad, ezért elég sokáig halogattam a döntést a részvétellel kapcsolatban. Úgy terveztem az idei évet kihagyom és vártam, hogy lejárjon a nevezési határidő, azután már úgysincs mit tennem. De egy napon üzenetet kaptam az egyik főbírótól versenyzési szándékom iránt érdeklődve és akkor már nem tudtam nemet mondani – tekintett vissza a történtekre Nikolett.

A férje és a családja is támogatta döntésében, így az akkori kézsérüléséből felépülve azonnal hozzálátott a gyakorlatok összeállításához.

Egy csúnya macskaharapás miatt feltárták a sérülést és naponta kellett kötözésre járnom, nagyon lassan gyógyult. Mindössze az utóbbi három hétben érzem teljesen tünetmentesnek. Ezzel együtt tehát mozgalmas hetek, hónapok vannak mögöttem

– fogalmazott.

Nem volt elég, hogy a már megszokott karika atristic kategóriában indul, ahol a pontozáskor az ötletesség és a téma a hangsúlyos, hanem még az újdonságok felé is kacsingatott.

– Már tavaly is kacérkodtam a gondolattal, hogy a lengőrudat versenyszerűen kipróbálom. Eljött az ideje, hogy sport kategóriába nevezzek – magyarázta.

Nikolett a világranglista első helyén áll, holtversenyben egy lengyel lánnyal
Forrás: Beküldött fotó

Élményekkel gazdagodva tért haza a minapi próbatételről.

– Színvonalas versenyt szervezett a romániai Bukarest. Meglepően nagy szurkolótáborom volt, ami rendkívül sokat jelent egy versenyzőnek, főleg idegenben. A versenyt követően légtorna stúdiók képviselői jöttek oda hozzám, felajánlva, hogy tartsak továbbképzést az iskolájukban. Először azt gondoltam összetévesztenek valakivel – mondta mosolyogva.

A gyakorlatán tovább változtatna, erősebb elemekkel gazdagítaná, hogy a világbajnokságon még magasabb pontszámot érhessen el.

– Erősebb sort szeretnék vinni, hogy a dobogón végezzek – vázolta terveit.  Hozzátette: egy példa, hogy a lengőrúd sportban bónuszként négy szaltót lehet egy gyakorlatsorba tenni plusz pontokért. Kettőt földről indítva és érkezve a rúd segítségével forgatva, és kettőt rúdról indítva és rúdra érkezve. Ezekkel a pontszerzési lehetőségekkel élne.

Az idei világbajnokságot Lengyelországban rendezik október 26. és 29. között. Jelenleg egyébként lengőrúdsport pontszámaival Nikolett a világranglista első helyén áll, holtversenyben egy lengyel lánnyal.

– Természetesen ez még változhat, mert nem rendezték meg minden országban a bajnokságot, de remélem így marad. Ettől függetlenül is mindent megteszek a dobogós helyért – hangsúlyozta Rauschenberger Nikolett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában