Jászapáti

2023.05.05. 11:25

Nehéz döntés: elhalasztották Zsebibaba, a megnyúzott kutyus műtétjét

A kutyus gyógyulási folyamata több síkon halad.

Illés Anita

Zsebibaba

Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

Vármegyénkből is sokan szorítanak Zsebibaba, a Jászapátiról megmentett sérült kiskutya gyógyulásáért. Nemrég arról írtunk, hogy a gyorsabb gyógyulás reményében meg kell operálni a kutyust. Ezen a héten tervezték a beavatkozást, ami végül elmaradt, pontosabban egy későbbi időpontra halasztották a műtétet – tudtuk meg a Wegera a kommunikátor közösségi oldalon megosztott bejegyzésből. Gondozója, ápolója Wegera György nagyon nehéz döntést hozott Zsebibaba további gyógykezeléséről.

– Zsebibaba-Nyekdere gyógyulási folyamata több síkon halad egyszerre.

Az óriási, mély seb napi kötözése a legfájdalmasabb. Még akkor is az, ha napról-napra jobban tűri a kezeléseket, már nem sír közben. Ez nagy szó az ő kis életében.

– Az, hogy nincs fertőzés, nem gennyes a megnyúzott rész, óriási dolog. Konkrétan az életét veszélyeztetné bármilyen hiba a részünkről. A második sík, az „immunizálás”, Zsebike a folyamatos gyógykezelés miatt „immunszupresszív” állapotban van, ezért immunstimuláló készítményeket, különböző erősítőket kap – írták a műtét elhalasztásával kapcsolatban.

Zsebike oltási programját a gyógyulásával párhuzamosan viszik tovább
Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

 

A kutyus oltási programját a gyógyulásával párhuzamosan viszik tovább. Szerdán kapta meg a kombinált oltást, így a műtét időpontja kitolódott. Attól tartanak, hogy az operáció még jobban legyengítené a kölyökkutya szervezetét.  

– Remélem, senki nem haragszik meg emiatt rám, de úgy érzem, maximálisan körültekintően kell eljárjak, soha nem bocsátanám meg magamnak, ha valami történne vele.

Az operáció elkerülhetetlen lesz nála, ám nagyon nem mindegy, melyik sebgyógyulási stációnál és milyen immunizáltsági állapotban fekszik kés alá szegényke

– tette hozzá Wegera György, a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány elnöke.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában