Rendezvény

2023.05.21. 17:00

Színes programkavalkáddal vár a 14. Hagyományok Hétvégéje Jászboldogházán

Helyi értékre és közösségek kapcsolatára épül a rendezvény.

Illés Anita

A rendezvényen a köszöntők után fogathatjó versenyre veszi kezdetét

Forrás: Archív

Fotó: Pesti József

A Jászföld Hagyományőrző Egyesület május 27-én immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Hagyományok Hétvégéje programsorozatot Jászboldogháza határában, a Bartal tanyán. A Pro Natura díjas egyesület a magyar történelem, kiemelten a jász hagyományok, művészetek, gasztronómia, régi mesterségek iránt érdeklődők önkéntes közössége, mely aktív feladatot vállal ezek feltárásában, megőrzésében és terjesztésében – ismertették az esemény közösségi oldalán. 

A hagyományőrző rendezvényen a köszöntők után hivatalos fogathatjó versenyre kezdődik. Egész nap kézműves vásári forgatag várja a látogatókat. Fellépnek többek között a környező települések asszonykórusai, néptáncosai, előadóművészei és az Erdélyből érkező székely néptáncosok. Mindezen túl pálinkamustra, nótaműsor, népi mesterségek bemutatója, íjászok és csikósok gazdagítják a rendezvényt. Az est sztárvendége Kovács Kati, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő lesz, majd a Cozombolis Trió és a Retrozóna Zenekar ad koncertet.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában