Szoljon podcast

2023.05.24. 17:20

Szociális segítőknek szerveztek továbbképzést a Szolnok Campuson

Óvodai és iskolai szociális segítő képzés indult Szolnokon szerdán. Dr. Móré Mariann, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja a megnyitó utáni sajtótájékoztatón a részletekről is beszélt, majd dr. Szabó Attila Péter, a Szolnok Campus igazgatója kiemelte, miért fontos a képzés a régiónak.

P. Pusztai Nóra

Dr. Móré Mariann szerint a Jászkunságban igény mutatkozik a szociális ágazatban a felsőfokú végzettségűekre és a szakmai kompetenciák fejlesztésére

Fotó: Mészáros János

Harminc hallgatóval szerdán indult el az a kilencven órás képzés a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán, ahol a szociális szférában dolgozóknak biztosítanak szakmai fejlődési lehetőséget.

– Azért fontos számunkra ez a mai nap, mert valamiféle kezdete annak, hogy szociális képzéseket folytassunk a Szolnok Campuson – emelte ki a megnyitó utáni sajtótájékoztatón dr. Móré Mariann, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja.

 

A kilencven órás oktatás a kar által akkreditált kétéves képzés egyfajta rövidített változata, melyet először Szolnokon hirdettek meg.

– Láthatóan igény van ebben a régióban a szociális ágazatban a felsőfokú végzettségűekre és a szakmai kompetenciák fejlesztésére. Az egészségtudományi területen is nagyszámú érdeklődő van, a szociális vonalon is hosszútávú terveink vannak a jászkunsági székhelyen – magyarázta.

A szeptemberben induló képzéseik közül a szociális munka alapszakra például hatvanketten jelentkeztek első helyen.

– Ez a szám azt jelenti, hogy nemcsak a hallgatókkal kell törődni, hanem fel kell térképezni azokat a helyeket, ahol a gyakorlati időt tölthetik – emelte ki. Hozzátette: szakmailag felkészült oktatók jelentkeztek, amiből jól látszik, hogy elkötelezettek abban, hogy magasabb színvonalú legyen a képzés.

A jelenlegi kurzus hallgatóinak többsége már a szakmában dolgozik, többségük a térségből érkezett. A kar Szolnokra hozta a megszerezhető tudást.

A mostani továbbképzés és a szociális munka alapszak meghirdetése azt mutatja, hogy a Debreceni Egyetem törekvése, mellyel létrehozta a Szolnok Campust, jó irány, hiszen nyugati irányba egy kiterjesztett karja vagyunk, potenciális lehetőséget biztosítva a térségben élőknek

– fogalmazott dr. Szabó Attila Péter, campusigazgató.

A résztvevők naprakész tudást várnak az oktatástól.

– Ugyanazon a területen mozgunk, de különböző helyről jövünk, így egy ilyen képzésen, mindig van olyan új információ, ami megfizethetetlen. A oktatástól is újdonságokat várok – mondta Szacskó József, a Humán Szolgáltató Központ munkatársa, aki öt éve dolgozik a szociális szférában. Szerinte a tapasztalatcserét az is segíti, hogy a résztvevők a különböző korosztályokat ölelik fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában