Szavazás

2023.05.28. 12:30

Törökszentmiklós is csatlakozott a békepárti határozathoz

Nyolc igen és két tartózkodás mellett Törökszentmiklós képviselő-testülete is megszavazta a csatlakozást a békepárti határozatához, melyet az orosz-ukrán háború kitörésének első évfordulója alkalmából hozott március végén az Országgyűlés.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Országgyűlés az orosz ukrán háborúval összefüggésben elfogadott békepárti határozatának támogatására hívta fel a magyarországi településeket még április végén Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. A csatlakozásról szavazott csütörtökön Törökszentmiklós képviselő-testülete is. A határozat többek között kimondja, Magyarország elkötelezett a béke mellett, hogy Oroszország az agresszor, valamint, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemhez. Rögzíti azt is, hogy a fegyverszállítások és szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség, illetve felszólítja a hazai közéleti szereplőket, tartózkodjanak az olyan politikai akcióktól és megszólalásoktól, amelyek Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik.

A törökszentmiklósi képviselő-testület kisebb vita után nyolc igen és két tartózkodás mellett megszavazta a határozathoz való csatlakozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában