Törökszentmiklós

2023.06.01. 13:55

Általuk feldolgozhatatlan méretű hatósági áras tűzifát kapott a nyugdíjas házaspár

Több, mint fél méter átmérőjű fatörzsek is érkeztek ahhoz a törökszentmiklósi nyugdíjas házaspárhoz, akik hatósági áras tűzifát rendeltek, és ki is fizették annak árát az állami erdőgazdaságnak. A házaspár azonnal jelezte a szállító és a NEFAG Zrt. felé, hogy képtelenek felhasogatni a hatalmas fatörzseket, de állításuk szerint nem kaptak megnyugtató választ, így hírportálunkhoz fordultak.

Molnár-Révész Erika

Ilyen vastag, három méter hosszú fákat kapott a nyugdíjas házaspár, nem tudják felvágni

Forrás: Beküldött fotó

– Május 24-én érkezett meg hozzánk a megrendelt hatósági áras tűzifa. Döbbenten láttuk, hogy a kiszállított fatörzsek akkorák, hogy emberi erővel feldolgozhatatlanok. Három méter hosszúak, és van, amelyik 55 centiméter átmérőjű – panaszolta a törökszentmiklósi nyugdíjas hölgy, aki azonnal jelezte a problémát mind a szállító, mind az állami erdőgazdaság, a Nefag Zrt. felé, de mint mondta, megnyugtató választ nem kapott a problémájára, így hírportálunkhoz fordult. 

Kilencvenezer forintot fizettünk a három köbméter fáért, a nyugdíjunkból így is alig tudtuk összerakni rá a pénzt. Arra nekünk már nem futja, hogy új szállítmányt rendeljünk

 – hangsúlyozta az idős hölgy. 

Az ügyben megkerestük a NEFAG Zrt-t, az állami erdőgazdaság ki is vizsgálta az esetet. 

– A vásárló annak rendje és módja szerint regisztrált a vásárlásra, majd annak vételárát ki is egyenlítette. Figyelemmel a befizetések sorrendiségére, az erdőgazdaság értesítette a szállíthatóságról, a kiszolgálóhely megjelölésével. A kedves vásárló – előrelátással és figyelemmel – felkereste az értékesítés helyszínét és szemrevételezte a tűzifát, majd sikerült megegyeznie egy magánfuvarozóval. Az általuk egyeztetett napon, a vásárolt mennyiségű tűzifát leszállította a fuvarozó. A faanyag lerakását követően a vásárló – az erdészethez intézett – telefonos megkeresésében tudatta, hogy a vásárolt tűzifát nem tudja feldolgozni, koránál fogva képtelen kályha méretű hasábokat készíteni. Az erdőgazdaság munkatársa keresve a probléma megoldását, első lehetőségként láncfűrész használatához értő és annak kezelésére jogosult, megbízható személyek elérhetőségét ajánlotta. További lehetőségként tájékoztatta, hogy a tűzifát, a vételárának teljes visszatérítése mellett visszavásároljuk. A megoldás azonban a kedves vásárló válaszának hiányában elmaradt – tájékoztatott Magyar István, a NEFAG Zrt. vadgazdálkodási és kommunikációs vezetője. 

Igyekeznek megoldásokat találni

Mint azt Magyar Istvántól, a NEFAG Zrt. vadgazdálkodási és kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, az erdőgazdaság a hatósági áras tűzifaprogram meghirdetése óta összesen 7210 regisztrációt teljesített, és mintegy ötvenezer köbméter tűzifa alapanyagot biztosított, ahogy fogalmazott, különösebb fennakadás, és reklamáció mentesen. 

– Természetesen a felmerülő problémáknál próbálunk segíteni, de ezt fontos kiemelni, hogy a programban, a lakosság a rendelet szerinti tűzifa alapanyagra regisztrálhatott, a faanyag átvételét követően annak szállításáról és további feldolgozásáról a vevőnek kell gondoskodnia! A NEFAG Zrt. korrekt partner, törekszik a vevői igények figyelemmel tartására, komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy minden regisztrált vásárlót mielőbb ki tudjon szolgálni – hangsúlyozta.

Hozzátette, a megvásárolt tűzifa szállításához, illetve annak megfelelő méretre készítéséhez külön vásárlói igény esetén szolgáltatókat javasolnak, továbbá az esetleges, de respektálható probléma esetén megoldást keresnek az általuk értékesített faanyag visszavásárlására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában