Talpra magyar, hí a haza!

2023.06.21. 10:00

Debreceni diákok vendégeskedtek Szolnokon, helikopteres élményrepülést nyertek

A debreceni iskola növendékei egy Mi-17 típusú helikopterrel, két csoportban szálltak fel a szolnoki helikopterbázisról.

Mészáros Géza

Harminc diák vett részt az élményrepülésen

Forrás: Magyar Honvédség

A Honvédelmi Minisztérium „Talpra magyar, hí a haza!” címmel honvédelmi ifjúsági vers- és novellaíró pályázatot hirdetett a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából. A védelmi tárca általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulóktól és nappali tagozatos középiskolás diákoktól, a hazafiság, a hazaszeretet, a haza védelme és a hősiesség témakörökben íródott pályamunkákat fogadott be – tájékoztatott a Magyar Honvédség.

A legeredményesebben szereplő intézmény jutalma egy repüléses honvédelmi élménynap volt, melyet a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyerte el. Az intézmény harminc diákja június 20-án, kedden „váltotta be” a nyereményét az MH Kiss József 86. Helikopterdandár vendégeiként.

A diákok 20 perces élményrepülésen vettek részt
Forrás: Magyar Honvédség

A debreceni iskola növendékei egy Mi-17 típusú helikopterrel, két csoportban szálltak fel a szolnoki helikopterbázisról, ahonnan húsz-húszperces élményrepülést tettek meg. Ezt követően a fiatalok a szolnoki helikopterbázis irányítótornyát és a meteorológiai szolgálat működését tekintették meg. Látogatásuk a Mi-17 szimulátor kipróbálásával, majd a statikus gépek megtekintésével zárult – adta hírül a Magyra Honvédség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában