Galériával

2023.06.30. 18:30

Egyedülálló turisztikai központot hoznak létre Tiszafüreden

A beruházáshoz kapcsolódóan bokrétaavató ünnepséget tartottak Tiszafüred várossá avatásának 39. évfordulója alkalmából pénteken.

Köllő Judit

Csörgőfára akasztották nemzeti szalagjainkat az esemény nyitóbeszédét követően

Fotó: Nagy Balázs

Új, négy évszakos, aktív és ökoturisztikai attrakciót hoznak létre Tiszafüreden, a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. együttműködésében. A természetbúvár játszóház és túraközpont kivitelezési munkálatai ütemszerűen haladnak, így a létesítmény jövő év elejétől fogadja a látogatókat. A projekt teljes költsége 1,279 milliárd forint, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A folyamatban lévő, hiánypótló beruházás alkalmából péntek délután bokrétaavató ünnepséget tartottak Tiszafüreden, az újonnan épülő létesítményben. Az eseményen F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok Vármegye elnöke és Ujvári Imre polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezen a jeles ünnepen, Tiszafüred várossá avatásának 39. évfordulója alkalmából tarthatjuk meg ezt a bokrétaünnepet. Azt gondolom, ez kellően szép és méltó ajándék lehet mindnyájunk számára

– nyitotta meg szavaival az eseményt Ujvári Imre.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegye és a Tisza-tó turisztikai kínálatának bővítésével az új létesítményközpont célja, hogy sokszínű, élmény alapú szórakozási lehetőséget biztosítson a térségbe látogatók számára. A létesítmény újszerű élményeket, illetve a már meglévő turisztikai kínálatához kapcsolódó, azokat színesítő szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában