Galériával

2023.06.11. 06:55

Halételek készültek Szandán az egyesületi rendezvényen

A Szandaszőlősért Egyesület idén is megrendezte hagyományos nyár eleji programját, ahol civil szervezetek, baráti társaságok csapatai főzőcskéznek a városrész művelődési házának udvarán.

Kovács Berta

Mindenféle hal alapú finomságot készítettek a csapatok

Fotó: Kiss János

Isteni halételek rotyogtak bográcsban vagy készültek grillen a Szandaszőlősi Művelődési Ház udvarán szombaton. A Szandaszőlősért Egyesület immár tizennegyedik alkalommal szervezte meg gasztronómiai programját

Kegyes volt az időjárás a halételek készítőihez, csak a program vége felé szemerkélt egy kis eső. Közel 120 résztvevő gyűlt össze, hogy csapataik közösen készítsenek tetszőleges finomságokat, melyeknek hal az alapanyaga.

– A rendezvény célja, hogy közösséget építsünk – hangsúlyozta Hegyiné Mladoniczki Éva, a Szandaszőlősért Egyesület elnöke. – Az eseményre minden évben civil szervezetek csapatait, baráti társaságokat várunk. Bár a kezdeti években zsűri bírálta el az ételeket, úgy láttuk, ez nem arat túl nagy sikert, így már nem hirdetünk versenyt. A lényeg, hogy összejöjjünk, mindenki jól érezze magát. Örülünk, hogy fiatalok is érdeklődnek a program iránt, és a visszatérő résztvevők mellett új emberekkel is találkozunk, most is jelentkeztek új csapatok.

Az udvaron felállított asztalok körül reggeltől szorgoskodtak az alkalmi szakácsok, hogy időben elkészüljön a közösségi ebéd. Sőt, többen már tegnap összejöttek az alapanyagokat előkészíteni. Hagyományos ételeket és ínyencségeket egyaránt alkottak a csapatok, a munkába belefért egy kis trécselés is az ismerősökkel, ismerkedés az újakkal, sőt, egymás gasztronómiai kreálmányából is lehetett kóstolni. Volt desszert is, a Szandaszőlősért Egyesület csapata például palacsintával tette fel a koronát az ebédre. A teli has persze fontos eleme e rendezvénynek, de a lényeg mégiscsak az, hogy mindenki jól érezte magát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában