Kunszentmárton

2023.06.23. 10:00

Kollégái elhivatottságára is épít az új igazgató

A kunszentmártoni képviselő-testület még tavasszal döntött a helyi általános művelődési központ igazgatói pozíciójáról. Öt évre szavaztak bizalmat Hegedűs Krisztiánnak, aki korábban a helytörténeti múzeumot vezette.

P. Pusztai Nóra

Hegedűs Krisztiánt a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ vezetésével bízták meg

Fotó: Mészáros János

Hegedűs Krisztián, a helytörténeti múzeum korábbi vezetője pályázta meg a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatói pozícióját. 

– Az intézmény életében korábban is benne voltam, egyebek mellett mind az oktatás, mind a kultúra területére nagyobb rálátást szereztem az elmúlt években – mondta magáról az új igazgató, aki egyébként 2004-ben került  a helytörténeti múzeumhoz. Elmondása szerint az első négy évben szinte minden feladatkörben kipróbálhatta magát. A kétezres évek végén lett a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum állandó munkatársa.

Akkor még csak a múzeumként működtünk, de elkezdtünk foglalkozni a közművelődési programokkal. Folyton tanultunk, bővítettük az intézményt 

– tekintett vissza.

A feladata mára igen sokrétű. A központ oktatással, közművelődéssel, sporttal, de még szálláshelyek kiadásával is foglalkozik.

– Alapvetően muzeológus vagyok, az a terület a szívem csücske. De természetesen igazgatóként szélesebb látókörre lesz szükség. Tervezek újdonságokat, de a legfontosabb, hogy úgy irányítsam ezt az intézményt, hogy mindenkinek biztosíthassam a fejlődési lehetőséget – magyarázta.

Hegedűs Krisztián dr. Pusztai Gabriellát váltotta május elején a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatói székében. 

– A vezetőváltás kapcsán egy folyamatról beszélünk. Jó a csapat, akikkel hatékonyan lehet együtt dolgozni – szólt elismerően a kollégáiról.

Az infrastruktúra fejlődési ütemét is fenntartaná, célja elsősorban, hogy a helyi értékeket feltárják és olyan rendezvényeket szervezzenek, melyekkel a közösségben elnyert helyüket megerősítik.

– Városi fenntartású, kis múzeum vagyunk, elsősorban helyben kell helyt állni például azzal, hogy a közösségeknek, civil kezdeményezéseknek megfelelő tereket biztosítunk – emelte ki.

 

A következő öt évre az a terve, hogy a központ és intézményei még jobban beágyazódjanak a helyi társadalmi életbe.

 

– Kiemelt feladatként tekintek arra, hogy a folyton változó világra, azonnali és a leginkább megfelelő válaszokat találjam meg – mondta Hegedűs Krisztián.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában