Tájékoztatás

2023.06.23. 17:49

Néhány napig vízkimaradás várható Újszászon is

Újszászon is lehetnek fennakadások az ivóvízszolgáltatásban az elkövetkező napokban. A szolgáltató karbantartást végez.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A VCSM Zrt. tájékoztatója szerint egy tervezett karbantartási feladat miatt esetleges vízkimaradás várható településünkön

 – tett közzé közösségi oldalán Dobozi Róbert. A településvezető posztjából kiderült, hogy június 25. hajnali négy óra és június 29. reggel nyolc óra között léphet fel nyomáscsökkenés vagy esetleges vízhiány. 

– A tájékoztatóban megjelölt hosszú, négy napos időintervallum és az előre jelzett kánikula miatt egyeztettem a vízszolgáltatóval, kértem az esetleges vízkimaradás idejének lehetőség szerinti csökkentését vagy elkerülését. Egyeztetésünk alapján azt a megnyugtató választ kaptam, hogy a felszíni vízmű villamos betápláló vezetékének javítása során a társaság gondoskodott alternatív áramvételi megoldásról, így nagyobb kiesésre az ivóvízszolgáltatásban normál üzemi körülmények között nem kell számítani – írta bejegyzésében Dobozi Róbert.

A polgármester kiemelte: nyomáscsökkenés és ezzel együtt kapacitáscsökkenés azonban így is előfordulhat, ezért arra kéri a lakosságot, hogy a biztonság kedvéért az érintett időszakban mindenki tartalékoljon lehetősége szerint minél nagyobb mennyiségű ivóvizet az otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában