Jászság

2023.06.12. 07:00

Nemes célok érdekében újra „doboghatnak” a kupakgyűjtő szívek

Nemes célok érdekében újra „doboghatnak” a kupakgyűjtő szívek.

Illés Anita

Idén a Ments Életet Közhasznú Alapítvány munkáját segíti az egyesület

Forrás: Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete Facebook-oldal

Nemrég arról írtunk, hogy a Mol új hulladékgazdálkodási rendszerének bevezetése miatt ellehetetlenül a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete jótékonysági műanyagkupak-gyűjtése. 

Az önkéntes fiatalok kiürítették és lezárták a kupakgyűjtő szíveket. Sajnálattal tudatták, hogy megszűnik a kupakgyűjtés, melynek bevételéből évről évre beteg gyermekeket segítő szervezeteket támogattak. Csodák mindig léteznek, most úgy néz ki, hogy mégis folytathatják a karitatív tevékenységet. 

– Még most is hihetetlen számunkra, de eredményes megbeszélést folytattunk a MOL vezetőségével és azt az ígéretet kaptuk, hogy felveszik a kapcsolatot a műanyag feldolgozókkal, átvevő telepekkel és a karitatív kupakgyűjtés folytatódhat tovább. Pozitívan álltak hozzá a munkánkhoz, érdeklődtek a működésünkről, hogy mennyit gyűjtünk évente, mi a menete ennek az egésznek, kiket segítünk ezáltal. Megkezdtük a szívek újranyitását és a plakátok visszahelyezését – tájékoztatott közösségi oldalán az egyesület.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában