Átadóünnepség

2023.06.15. 14:30

Örömkocogással avatták fel az új futókört Túrkevén

Átadták az új futópályát Túrkevén. A Ligetben megvalósuló beruházással a lakosok sport- és szabadidős lehetőségei bővültek.

Rimóczi Ágnes

Kicsik és nagyok közösen futottak végig az új pályán

Forrás: Beküldött fotó

Átadták a futópályát a Ligetben. A minapi eseményen nagyon sok, mozogni vágyó túrkevei gyűlt össze, s egy örömfutással avatták fel a város új létesítményét. A gumiburkolatú, mintegy 460 méter hosszú pálya egy nyertes, összesen négyszázötvenmillió forint támogatású pályázat keretében épült meg. Az ünnepélyes átadón Sallai Róbert Benedek köszöntötte a megjelenteket, és mondott köszönetet, aki munkájával hozzájárult az új pálya elkészítéséhez. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat elnöke is üdvözlően szólt a beruházásról, mellyel, mint mondta, a túrkevei lakosok sport- és szabadidős lehetőségei bővülnek.

– Bízom benne, hogy egyre többen és többször húznak sportcipőt és használják az új futópályát – emelte ki Hubai Imre.

Sallai R. Benedek polgármester (jobbra) mondott köszöntőt az ünnepélyes átadón
Forrás: Beküldött fotó

A rendezvényen a Túrkevei Óvodai Igazgatóság és Bölcsőde óvodásai, a Túrkevei Atlétikai Club Futó Szakosztályának tagjai és a Túrkevei Városi Sportegyesület lelkes sportolóin kívül még nagyon sokan gondolták úgy, hogy egy kis futással, kocogással felavatják a pályát. Az önkormányzat Települési infrastruktúra-fejlesztések az élhetőbb Túrkevéért című programja részeként egyébként az új futópálya mellett holtág-rehabilitáció történik majd, a Ligetben sétány és vizes játszó készül. Ezek mellett pedig a Berettyó-holtág mentén Pákász tanösvény épül, a Korda Sándor Filmszínház épületének rekonstrukciója és autóbusz váróhelyek kialakítása is megvalósul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában