Videóval

2023.06.20. 14:30

Süteményvásárt és jótékonysági koncertet szerveznek a szolnoki család megsegítésére

A szolnoki Holhos család háza néhány hete égett le. Sportolók, civil szervezetek, vállalatok fogtak össze, hogy segítsék a négygyermekes fiatal házaspárt.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A hétköznapok nehezítik a romok eltakarítását a Perczel Mór utcában leégett háznál. A Holhos családról korábban mi is beszámoltunk. A szolnoki Pletykafaluban álló ingatlanuk pillanatok alatt vált a lángok martalékává néhány hete egy pénteki estén. Ahogy mesélték a tűz a villanyóra szekrényből indult, majd hamar átterjedt a tetőre, házuk egyelőre így lakhatatlanná vált. Elhelyezésük átmenetileg megoldódott, amikor felajánlottak nekik egy lakást.

A város egy emberként fogott össze, többen gyűjtést is szerveztek. Nemrégiben a romok eltakarítását is megkezdték, ehhez az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. két konténert ajánlott fel.

– Elkezdtünk pakolni, de nehéz, mert a feleségem hétfőtől péntekig Pesten van munkában, én meg egyedül csinálom, mikor itthon vagyok. Hétvégén ő van itt, de én meg akkor is dolgozok. Majd, ha elkezdődik az ácsmunka, akkor telik majd meg jobban a konténer – tudtuk meg Holhos Sándortól, az édesapától.

A Verseghy Ferenc Könyvtár Pletykafalu Fiókkönyvtár és Közösségi terében jótékonysági koncertet és sütivásár tartanak a család javára június 23-án. Pénteken este hét órától a Tiszavirág Quartet zenél, a környékbeli hölgyek finomságait lehet kóstolni, az adományokat a Holhos család házának újjáépítésére fordítják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában