Szoljon Insta

2023.06.20. 10:26

Széncinke-fiókákat mentettek a kertvárosi ovisok Szolnokon - videóval

Ottjártunkkor az óvoda gondnoka fáradhatatlanul rakosgatta vissza a fiókákat a madárodúban kialakított fészkükbe.

Mészáros Géza

Az óvoda gondnoka minden fiókát visszarakott a fészekbe

Forrás: Részlet a videóból

Egyik ismérve a szolnoki zöldövezetben álló Kertvárosi tagóvodának, hogy mindennapos környezeti neveléssel, határozott természetvédelmi szemlélettel igyekszik az intézmény csöppségeit a nagyvilág szépségeire érzékenyíteni. Az állat- és madárbarát oviban természetes, hogy az udvaron álló fákon madárodúk sorjáznak. Egyikbe tavasszal széncinege-pár rakott fészket, s a fészekaljból korábban négy fióka kelt ki, a gyermekek nagy-nagy örömére.

A gombolyagnyi széncinkék a napokban repülni tanultak, ezt tapasztalhatták meg a Kertváros ovisai. Ha a kismadárkák elhagyják a fészküket, saját erejükből nem tudnak már oda visszarepülni. Szüleik egy ideig a földön, a sűrű aljnövényzetben táplálják kicsinyeiket, míg azok meg nem erősödnek, és repképesek lesznek.

Ottjártunkkor az óvoda gondnoka fáradhatatlanul rakosgatta vissza a fiókákat a madárodúban kialakított fészkükbe, ennek szurkolnak örömködve az ovisok… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában