Kikapcsolódás

2023.06.02. 07:00

Színes programkavalkádot ígér a hétvége a Jászkunságban

Szolnoki Palacsintafesztivál, családi sétarepülés, vidám falu-és városnapok–szinte lehetetlen választani a jobbnál-jobb programok közül hétvégén a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK

Tiszafüreden reggel 8 órától díjmentes szabadidő sportfesztivált szervez a Tiszafüredi Városi Sportegyesület a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban. A „Mozdulj velünk Tiszafüred” elnevezésű rendezvényen egyéni és csapatsportok, valamint ügyességi és erőnléti megmérettetések várják az érdeklődőket.

Martfűn délután kezdődnek a Komédiás fesztivál utolsó napjának programjai. 17 órától a művelődési központ galériájában Budainé Varga Szilvia könyvkötészeti és rajz kiállítása nyílik meg. 18. 30-kor az aulában emléktáblát avatnak a tavaly elhunyt Haumann Péter színművész tiszteletére, az eseményen Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész, rendező mond ünnepi beszédet. Ezt követően 19.30-tól kezdődik a Kövek a zsebben című darab, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter előadásában.

Törökszentmiklóson este 18 órától kezdődik az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban az Aradi Varga Show,, Aradi Tibor és Varga Ferenc József előadásában, "Mondom a Ferinek Tibi" címmel.

Szolnokon ezen a napon kezdődik a 7. Palacsintafesztivál a NEFAG játszótér területén. A kaput 15 órától nyitják, majd kezdődnek a csocsó és breaktánc bajnokságok, bemutatók, youtuber közönségtalálkozók a színpadon, majd 18 órától elrajtol a palacsintasütő verseny. A koncertek 20.30-tól kezdődnek a BSW-sel, majd 22-től a ValMar, 23.30-tól pedig Jauri DJ lép a színpadra. A fesztiválnapot hajnali 1 órakor zárják. Mindeközben egész nap virtuális valóság élményprogramok, a Szolnoki Szakképzési Centrum programjai, selfiegép, kétféle 3d nyomtató, lézervágó, gyermekeknek szóló tudományos programok, a Szifon - Szolnoki Ifjúsági Közösségi Tér programjai, kézműves vásár és interaktív, hagyományőrző játékok várják a közönséget.

SZOMBAT 

Bár az erre a napra tervezett Fekete város túrát nem tudják megtartani az áradás miatt, mégsem marad el az egészséges séta Szolnokon Széll Gábor túravezetővel. Az eredeti útvonal a következőre módosult: Fregatt Club- Tisza jobbpart - Szent István híd - Tisza balpart -Motocross pálya- Százlábú híd – Tiszaligeti körgát - Csónakázó-tó - Tiszavirág gyaloghíd - Tiszaparti sétány - Szabadság tér majd Fregatt Club. A találkozó 8 órakor a Szolnok Fregatt Clubnál lesz.

Csintalan kölyökfesztivál címmel reggel 9 órától indulnak a 7. Palacsintafesztivál programjai a Nefag játszótéren. A kapunyitás után 9.30-tól kezdődik a Mókaduó Bábelőadás, 10.30-tól Halász Judit koncert, 11.40-től palacsintadíszítő verseny, déltől Buborék együttes koncert, 13.35-től Tiszavirág Bábelőadás, 14.00-tól vadasparki állatetetés, 14.30-tól Palacsintasütő verseny, 15.00-tól Bíró Eszter - Az Időmanó kalandjai, majd ismét palacsintasütő verseny, végül 17 órától az Iszkiri zenekar koncert várja a kicsiket. 
A nagyszínpadon 18.15-től kezdődik a kapunyitás, 20 órától Dzsúdló, majd Regán Lili koncert kezdődik. A fesztiválnap hajnali egykor zár.

Reggel kilenc órától kezdődik a 35. Kadi Kupa országos amatőr és profi lábtenisz verseny, Ignácz Kálmán Emléktorna a Tiszaligeti Teniszklubban.

A szandaszőlősi sportreptéren ezen a napon kezdődik a Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató 10.15-kor, és egészen vasárnap este 19.15-ig tart. A rendezvény ideje alatt a következő programok várják a résztvevőket: sétarepülés több géptípussal, merevszárnyú gépekkel, helikopterrel, műrepülés, emellett honvédségi toborzósátor, katonai hagyományőrzők, gyermekjátszók, kézművesek, Süsü a sárkány, és még sok más meglepetés.

A Verseghy Ferenc Könyvtár is csatlakozott a Társasjátékok Éjszakája nevű országos programhoz. Ezen a napon délután 13 órától minden érdeklődőt várnak a Tallinn városrész fiókkönyvtárába, ahol számtalan társasjátékot lehet kipróbálni egészen 22 óráig.

A Szolnoki Művésztelepen 18 órakor nyit Debreczeni Fanni festőművész Heszperiszek kertje című kiállítása a Kert Galériában. A tárlatot Verebes György festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitja meg, a kiállítás június 27-ig látogatható.

A Dokk Terasz mindeközben szabadtéri, nyárindító bulit tart, melyhez a zenét DJ Eszenyi szolgáltatja majd. A parti 18.15-kor indul majd a gyaloghíd lábánál.

Tiszapüspökiben falunapot tartanak, már reggel 7 órától várják a "batyus" főzőverseny résztvevőit a könyvtár udvarán. A 10 órás megnyitó után kezdődnek a színpadi programok, miközben a gyermekeket arcfestés, trambulin, népi játszóház szórakoztatja majd. A helytörténeti gyűjtemény folyosóján babakiállítás nyílik, borospincéjében pedig 11 órától kezdődik az elszármazottak találkozója. Késő délutántól zenés programok, végül éjfélig tartó retródiszkó zárja a napot. 

Tiszafüreden reggel 8 órától nyit a tiszafüredi régiségvásár. Az eseménynek ezúttal a tiszafüredi Kastély úti járdaszakasz ad otthont.

Fegyverneken a várossá válás 10. évfordulóját ünneplik ezen a napon, a színes programsorozat reggel 9 órától felvonulással indul a Róna panziótól a sportpályára, ahol 10 órától kispályás labdarúgó torna kezdődik, mindeközben az Ifjúsági park nagyszínpadán 11 órakor kezdődnek a népzenei és a különböző táncbemutatók, 15.30-tól a Kicsi Gesztenye Klub lép fel, majd a Cozombolis Trió, Mr. Rick, Alee, és a TNT együttes ad koncertet, melyet tűzijáték követ. A buli ezzel nem ér véget, Csordás Tibi, DJ Dominique, végül DJ Karesz szórakoztatja a közönséget egészen hajnalig.

Zagyvarékason 10 órától várják a kicsiket gyermeknapra, a helyi általános iskola udvarára. Bűvésszel, zenés lufishow-val, mazsorettbemutatóval, nép játszótérrel, kézműves foglalkozással és sok egyéb meglepetéssel készülnek a szervezők.

Jászberényben görkorcsolyázni hívják az érdeklődőket, melyre a jászberényi jégcsarnokban lesz lehetőség délután 15 órától este 21 óráig. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy görkorcsolya kölcsönzésére nem lesz lehetőség.

VASÁRNAP 

Szolnokon 9 órakor kezdődnek a Palacsintafesztivál utolsó napjának programjai. 9.30-tól palacsinta díszítő verseny 10.00-től a Szigligeti Színház társulatának Ágacska című előadása, déltől a Mókaduó Bábelőadása, 13.30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert, 14.30-tól Tiszavirág Bábelőadás szórakoztatja a kicsiket, akiket 15 órától vadasparki állatetetésre várnak. 
15.30 kezdődik a Jégvarázs - zenés show műsor, majd 17.10-től az Apacuka koncert, végül 18 órától pedig sorsolás zárja a fesztivált.

A Verseghy parkban mindeközben délután 17 órától kezdődik a Rózsakerti Nyári Népzenei Esték nyitónapja a Szakajtó Szolnok Népzenei Műhely Egyesület szervezésében és az Aba-Novák Agóra együttműködésében. A zenés program este 19 óráig tart.

Martfűn 14 órától várják gyermeknapra a legkisebbeket a művelődési központ előtti térre, ahol egészen 18 óráig zajlanak majd a programok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában