Bevételre tettek szert

2023.06.29. 06:55

Túladott mindegyik tenyőszigeti telkén Rákóczifalva

Eladta Rákóczifalva önkormányzata a tulajdonában lévő portákat, az így befolyt pénzt is tudják már, mire fordítják.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Sikerült értékesíteni a falvai önkormányzatnak az utolsó tenyőszigeti telkét is. A település több mint tíz éve jutott hozzá több, Tenyőszigeten található portához, melyeket a VCSM alakított ki. A nagy méretű, mintegy 800 négyzetméteres telkeket – melyek közül három a Poszáta, kettő a Réti sas utcában található – az önkormányzat azóta sem hasznosította. Így legjobb megoldásnak az tűnt, ha értékesítik őket. 

A korábbi években is tettek már kísérletet az eladásukra, de akkor nem jártak sikerrel. Idén viszont ismét meghirdették ezeket az ingatlanokat, a környék élénkülő horgászturizmusa bizakodásra adott okot. Végül az öt porta mindegyike gazdára talált, tudtuk meg dr. Túróczi Imre polgármestertől. 

Volt olyan telek, melyre több jelentkező is akadt viszonylag hamar, így meg kellett versenyeztetni az érintetteket. És akadt olyan porta is, amelyik csak később keltette fel a vevők érdeklődését. 

Az ingatlanértékesítésből származó bevételt az önkormányzat energetikai korszerűsítésekre fordítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában