Közlekedés

2023.07.17. 13:19

A kétpói vasúti baleset miatt a békéscsabai vonalon már „csak” húsz perces késéssel kell számolni

Az egyik sínpár lassabban, de járható, a másik vágányon hetekig tart majd a helyreállítás.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Huszár Márk / MW Archív

Amint azt a MÁV Zrt. korábban ígérte, a MÁV és leányvállalatának, a MÁV FKG Kft-nek a szakemberei szombat estére befejezték a július 9-én Kétpónál történt vasúti baleset során kevésbé rongálódott vágányán helyreállítását, valamint a pálya és a biztosítóberendezés ellenőrzését.

Így július 16-án vasárnap hajnaltól egy vágányon ismét közlekedhetnek a személyszállító vonatok Tiszatenyő és Mezőtúr között, az utasoknak – egy vonatpár kivételével – már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk

– tájékoztatta hírportálunkat a Mávinform.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon utazók egyelőre 10-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, amíg tart a másik vágányon a kármentesítés és az eredeti pályaállapot visszaállítása.

A vasúttársaság az ideiglenes változásokról is beszámolt. A torlódások és nagyobb késések megelőzése érdekében a munkanapokon Szolnokról Mezőtúrra 16:45-kor és a Mezőtúrról Szolnokra 17:41-kor induló személyvonatok (7436, 7433) helyett pótlóbusz közlekedik. Pusztapó megállóhelyet nem érinti a busz. Az utasoknak a vonatok menetidejéhez képest 20 perccel hosszabb, körülbelül 55 perces eljutási időre kell számítani.

A másik vágányban a kisiklott, felborult kocsik jelentősebb kárt tettek. Itt új pályát kell építeni, emiatt a teljes helyreállítás akár több hetet is igénybe vehet. Addig a munkálatok helyszíne melletti vágányon, mintegy kétszáz méteren lassabban, 40 kilométer/órás sebességgel haladnak a vonatok a biztonság érdekében.

A vasúttársaság azt javasolja a békéscsabai vonalon utazóknak, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel a MÁV honlapján vagy a Mávinform Facebook-oldalán a folyamatosan frissülő híreket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában