Oktatás

2023.07.28. 10:00

A legtöbben dietetikusnak, gyógytornásznak és ápolónak jelentkeztek Szolnokra

A legtöbben az ápolás és betegellátás alapszakokra nyertek felvételt, dietetikusokat, ápolókat és gyógytornászokat is képeznek a jászkunsági vármegyeszékhelyen. A Debreceni Egyetem Szolnok Campusán gazdaság-, és egészségtudományi képzéseket hirdettek.

Pakainé Pusztai Nóra

Debreceni Egyetem Szolnok Campus

Forrás: MW archív

Fotó: Nagy Balázs

A Debreceni Egyetem Szolnok Campusára jelentkezők húsz százalékát nappali, nyolcvan százalékát pedig levelező tagozatára vették fel. Ahogy arról korábban beszámoltunk 441-en kezdhetik meg tanulmányaikat a jászkunsági vármegyeszékhelyen.

– Az általános felvételi eljárásban a szolnoki képzések közül az Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás alapszakára 173 fő, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszakára 68 fő, a Gazdaságtudományi Karon a kereskedelem és marketing alapszakra 64 fő, valamint az ETK egészségügyi menedzser mesterszakra 12 fő nyert felvételt – tájékoztatta hírportálunkat Bögre Zoltán, az intézmény M. Tóth Ildikó Sajtóközpontjának munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában