Megmérettetés

2023.07.14. 13:30

A nevezési díjak adták a nyereményt a tószegi horgászversenyen

A minap körülülték a tószegi Csónakázó-tavat a versengő horgászok.

Kovács Berta

A nevezési díjak adták a nyereményt tószegi horgászversenyen

Forrás: Beküldött fotó

Pénzdíjas horgászversenyt rendezett a közelmúltban a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület a Csónakázó-tavon. A megmérettetésre negyvenkét horgász jelentkezett.

Bedekovics László egyesületi elnök elmondta, nem kell hatalmas pénzjutalomra gondolni, a nevezési díjakból befolyt összeget osztották szét az 1-3 helyezett között. A dobogósok érmet és oklevelet kaptak. Emellett minden résztvevőnek ebédet is biztosítottak a vízparton.

A versenyzők két bottal próbálhattak minél több halat horogra csalni. Úszós és fenekező készséggel egyaránt lehetett horgászni.

A verseny idején hőség volt, így jólesett az árnyék. Akinek napsütötte hely jutott a parton, ha tehette, ernyő alá húzódott a napsugarak elől. A halak kapókedvének egyébként sem a kánikula, sem a légnyomás nem kedvezett, ennek ellenére akadt zsákmány, nem maradtak üresen a haltartók.

Többnyire pontyokat akasztottak, amire számítani is lehetett, mivel a megmérettetés előtt az egyesület háromszáz kilónyi háromnyaras, azaz fogható méretű ponty telepítésével javított a fogási esélyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában