Döntöttek a sorsukról

2023.07.04. 15:30

A szélviharok miatt beteg fák dobták le magukról méretes ágaikat Szolnok belvárosában

A Tiszavirág Fesztivál idején tomboló égiháború egy méretes gesztenyefa vaskos ágait törte le a rendezvénynek helyt adó Tisza parkban, melyek egy faház tetején landoltak. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár is jelentéktelen volt.

Mészáros Géza

A Tisza parkban a Tiszavirág Fesztivál idején tomboló vihar töredezte le egy nagyobb, beteg gesztenyefa méretes ágait, ami miatt a szakemberek a kivágásáról határoztak

Fotó: Mészáros Géza

Még napjainkban is ad munkát a másfél-két hete Szolnok térségében pusztító, jelentős csapadékmennyiséggel járó szélvihar. A belvárosi Tisza part környezetében immáron a harmadik megsérült fát voltak kénytelenek kivágni a Szolnoki Városüzemeltetési (SZVÜ) Kft. munkatársai.

Kovács Ákos, a Tiszavirág Fesztivál fesztiváligazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy a június 23-án este tomboló égiháború egy méretes gesztenyefa vaskos ágait törte le a rendezvénynek helyt adó Tisza parkban, melyek egy faház tetején landoltak. Jelezte, hogy személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár is jelentéktelen volt, az eseményt azonban jelezte a városi főkertész, illetve az SZVÜ felé.

Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője megkeresésünkre arról számolt be, hogy letört ágú gesztenyefát a szakemberek megvizsgálták, betegnek ítélték meg, ezért az azonnali kivágásáról döntöttek. Megelőzve, hogy egy újabb szélvihar további ágakat törjön le, nagyobb tragédiát okozva az arra közlekedőknek.

Az ügyvezető az is elmondta, hogy hasonló okokból nemrégen egy hársfát a Tisza parki játszótér területéről távolítottak el, egy másik gesztenyefát pedig a Tisza parti sétányról. A pótlásukról természetesen gondoskodnak – tette hozzá Lits László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában