Szoljon podcast

2023.07.27. 17:00

„Azonnal megünnepeltük a jó híreket” – jászkunsági diákokat kérdeztünk a ponthúzás után

Néhány jászkunsági diákot kérdeztünk a felvételi eredmények kapcsán.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Július 26-án este hozták nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákok a megszokott módon este nyolc órától, a bevált gyakorlat szerint SMS-ben rögvest értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a Felvi.hu oldalon tájékozódhattak a ponthatárokról. Az esemény kapcsán megkérdeztünk néhány vármegyei diákot, mi állt az értesítésükben.

Kiss Csongor, Szolnok

– Mérhetetlenül boldog vagyok! Különleges helyzetben vagyok, ugyanis az ország egyik legjobb művészeti egyetemére vettek fel, a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. A televíziós műsorkészítő szakra jelentkeztem. Nagyban befolyásolta a felvételimet az az izgalmakkal teli, négy fordulós felvételi, melyet  az iskola szervezett.

Kiss Csongor
Forrás: Beküldött fotó

Csernei Csaba, Törökszentmiklós

– A Neumann János Egyetem Műszaki és Informatikai Karára vettek fel. Az értesítést épp néptánc próba közben kaptam meg, nagy boldogsággal töltötte el a szívemet. Azonnal megünnepeltük a többiekkel a jó híreket.  Bízom benne, hogy a sikeres felvételi követően kollégiumot is találok majd, hiszen egyre nehezebb bekerülni a diákotthonokba.

Csernei Csaba
Forrás: Beküldött fotó

Timpfel Emese, Szolnok:

– Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem grafikusművész szakára vettek fel, emiatt kettős érzések kavarognak bennem. Elsőként ugyanis a tervezőgrafika szakot jelöltem meg, oda sajnos nem jutottam be. Tudom, hogy így sem történt tragédia, mert a szívügyemnek tekintem ezt a szakot is. Már várom a szeptembert és az egyetemi élet kezdetét...

Timpfel Emese
Forrás: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában