Pályázat

2023.07.04. 19:04

Esővízgyűjtő tartályokat lehet igényelni Jászberényben

Elsőbbséget élveznek az ötszázmilliós fejlesztésben érintett utcák lakói.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jászberényi önkormányzat ötszázmillió forintot nyert a TOP Plusz Élhető települések című pályázatán a belterület vízmegtartó- és vízelvezető-hálózatának fejlesztésére, a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésre – olvasható a város honlapján. 

A beruházás során megvalósult a Váltó út és környéke (Fácán, Fecske és Rigó utca, Ipartelep út és Fülemüle utca) csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése. Ezenkívül a projekt szemléletformálási tevékenységet is tartalmaz. Ennek keretében az önkormányzat húsz darab, háromszáz literes esővízgyűjtő tartályt biztosít ingyenesen az érdeklődő lakosok részére, melyben össze tudják gyűjteni a lakóház telkén keletkező csapadékot. Az esővízgyűjtő tartályokat a város honlapján elérhető űrlap kitöltésével, a közzétett feltételek elfogadásával lehet igényelni július 7-ig. Erre kizárólag az jogosult, aki állandó jászberényi lakóhellyel rendelkezik. 

A tartályok kiosztásánál elsőbbséget élveznek a fejlesztésben érintett utcák lakói, de a város egész területéről várják az igényléseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában