Figyelmeztetés

2023.07.18. 06:55

Határérték feletti arzént tartalmaz a szolnoki Himfy-kút vize

Az üzemeltető társaság a vármegyeszékhely minden ártézi kútjánál tájékoztatást nyújt a víz összetételéről.

Mészáros Géza

Az Eötvös téri Himfy-kútnál tájékoztatást tettek közzé

Fotó: Mészáros Géza

A vízszolgáltatást biztosító Víz- és Csatornaművek Zrt. szakemberei az Eötvös téri Himfy Ferenc szoborcsoport díszkútjánál befejezték a tisztítást és egyéb helyreállítási munkálatokat, ott a vízkivétel így újra engedélyezett – tájékoztatta hírportálunkat Magyarné Bede Marianna.

A VCSM Zrt. műszaki igazgatója azonban a friss hírhez hozzátette, hogy a jogszabályi kötelezettségeinek eleget téve a társaság a Himfy-kútnál, mint a város többi ártézi kifolyójánál ugyancsak, a felszínre törő vizek ásványianyag-összetételére vonatkozó tájékoztatásokat, figyelmeztetéseket, felhívásokat közzé teszi.

Az Eötvös téri Himfy-kútnál nem ivóvíz-minőségű a feltörő ártézi víz
Fotó: Mészáros Géza

A Himfy-kútnál például azt, hogy: „Az ártézi kútból szolgáltatott víz határérték feletti arzént tartalmaz, amely miatt nem minősül ivóvíz-minőségűnek!”.

A VCSM Zrt. műszaki igazgatója arról is beszámolt, hogy miután az áramszolgáltató által végzett kábelcsere megtörtént a területen – amely részben akadályozta a városrész ártézi kútjának elektromos szivattyúrendszerét –, ezt követően a Széchenyi körúti ártézi vizes közkifolyó ismét normál üzemben működik. Ez azt is jelenti, hogy Szolnok összes ártézi kútja jelenleg az elvárt szolgáltatást nyújtja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában