Beruházás

2023.07.12. 08:30

Kamerákat vásárolnak, hogy biztonságosabbá váljon Kunszentmárton

Újabb öt térfigyelő kamera felszereléséről döntött a kunszentmártoni képviselő-testület a minap. Már a helyszíneket is kijelölték, a beruházásra közel hétmillió forintot költenek.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Bővítik a térfigyelő kamerarendszert a tiszazugi városban. A működő negyven közül egy kivételével, ami a Csengedi üdülőkert hulladéktárolóit figyeli, mindet rákötötték a központi fejállomásra.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester tájékoztatása szerint a képviselő-testület öt új eszköz beszerzéséről döntött.

– Az egyik rendszámfelismerő funkcióval rendelkezik, ez az Istvánházi bekötőúthoz kerül, sőt ott a közvilágítás is megújult, így az ott élők szubjektív biztonságérzete is javulhat – emelte ki.

További berendezést telepítenek az Érparti Kálvária szoborhoz, az ügyészség épületére, valamint a Úri Kaszinó hátsó épületének homlokzatára, mellyel a piac bejáratát és az új parkolót figyelik. A testület a beruházásra 6,7 millió forintot szavazott meg, melyet a kommunális adóból fedeznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában