Szoljon podcast

2023.07.22. 18:02

Másodjára startolt el a Vízre, Szolnok!

Sárkányhajó, kajak, kenu, SUP, tengeri evezős hajó – mindezeket bárki ingyen kipróbálhatta szombaton, a II. Vízre, Szolnok! című rendezvényen Holt-Tiszai Vízisportközpontban.

Molnár-Révész Erika

Földön és vízen is lehetett evezni a vármegyeszékhely Holt-Tisza partján

Fotó: Kiss János

Csodás idő és környezet fogadta szombaton azokat, akik kilátogattak az idén másodjára megrendezett Vízre, Szolnok! című rendezvényre, a Holt-Tisza partjára.

– Most a SUP-ra várunk, de már kipróbáltuk a kenut, illetve a kajakot – mondta Kerekes Ivett, aki barátnőjével egyben csapattársával érkezett a helyszínre.

– Nagyon kedvesek voltak a segítők, mi igazából kosárlabdázunk, és azért jöttük, hogy ezeket az eszközöket kipróbáljuk – vette át a szót Dékány Emese.

A lányok mellett számos látogató válogatott délelőtt a vízi sporteszközök között. A bátrabbak a SUP-ot, vagyis az állószörföt próbálgatták, más sárkányhajóba ült, hogy ütemre közösen evezzen a barátaival. De volt lehetőség egy, illetve két személyes kajakba ülni, vagy kenuba szállni.   

– A kettes kajakot próbáltuk ki, de az nem sikerült, beleborultunk a vízbe. Utána kenuval mentünk, az sikerült – mondta mosolyogva Farkas Péter. 

– Én még kipróbálnám az egyszemélyes kajakot, bár egy kicsit tartok attól, hogy a vízbe borulok – tette hozzá egy másik résztvevő, Pruneán Alex, akinek igazi félnivalója nem volt, hiszen komoly biztonsági intézkedéseket hozott az eseményt szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

– A szakedzőink irányítása mellett a vízirendőrséget is kértük, hogy legyen itt, a mentőszolgálat is itt van, ami azt jelenti, hogy a csónakok is folyamatosan a vízen vannak, és biztosítjuk azt az odafigyelést és szükséges gondoskodást, ami ilyenkor szükséges – mondta a helyszínen Rózsa József, ügyvezető-igazgató. 

Ráadásul a résztvevők csak mentőmellényben szállhattak vízbe, és aláírtak egy nyilatkozatot is arról, hogy betartják a szabályokat. Aki kevésbé volt bátor, vagy nem szereti a vizet, az a parton is evezhetett, egy speciális gép segítségével. 

 

Az egyik cél az volt, hogy közelebb hozzuk az embereket ezekhez a vízi eszközökhöz

– mondta a rendezvény ötletgazdája, a kerület önkormányzati képviselője, Ligeti József. 

A másik nem titkolt szándékunk, pedig az volt, próbáljunk ezeknek a sportágaknak egy kicsit utánpótlást toborozni. A tapasztalat az, hogy a tavalyi rendezvény után megnőtt az érdeklődés, a jelentkezés a gyerekek részéről is ezen sportágak iránt 

– hangsúlyozta a képviselő.

Hozzátette, az esemény sikerét az is megmutatja, hogy a tavalyi rendezvényen több, mint kilencszázszor szálltak vízre a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában