Galériával

2023.07.30. 19:49

Örömfőzés: első alkalommal csaptak bele a lecsóba Jászárokszálláson

Tizenhat kondérban fortyogott a nyár egyik kedvenc étele.

Illés Anita

Vidám hangulatban telt a Lecsó Fesztivál a Jászház udvarán

Fotó: Pesti József

Hagyományteremtő céllal rendezték meg az első Lecsó Fesztivált szombaton Jászárokszálláson. André Edit, Mozsárné Deák Mónika, Mozsár János és Jakus Gyula szervezők hívó szavára 15 lecsóimádó csapat gyűlt össze a Jászház udvarán. 

Tizenhat kondérban fortyogott a nyár örök slágere, a lecsó. Készült néhány hagyományos fajta, paprikából, paradicsomból és hagymából, de a csapatok többsége igyekezett egyedi ízvilágú finomsággal meglepni a zsűrit – számolt be érdeklődésünkre a gasztroprogramról Jakus Gyula, szervező. Az örömfőzésen – a teljesség igénye nélkül - velős, karfiolos, káposztás, füstölt szalonnás, tarjás, tojásos és tarhonyás lecsó is főtt. 

A főzőcsapatok alaposan próbára tették a Barócsi Csaba mesterszakács vezette zsűri tagjainak ízlelőbimbóit. Hosszas kóstolás után eredményt hirdettek: a legjobbnak a Bori csapat étele bizonyult, második lett a Rossz Anyák pikáns finomsága, harmadik helyen pedig a Tigrisek végeztek. A közösségi eseményen részt vett Pócs János országgyűlési képviselő, Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester és Kaszab Zsolt, alpolgármester is. 

A hangulatos rendezvényt zenés műsor színesítette.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában