Közös akció

2023.07.26. 13:30

Összefogással szépítik városukat a mezőtúriak

Vigyázat, frissen festve! Ilyen feliratok kerültek a sétáló utca padjaira Mezőtúron. Természetesen nem véletlenül, hiszen újrafestették őket. A közelmúltban elindult környezetszépítő akció a jövőben is, már most, pénteken folytatódik.

Rimóczi Ágnes

A lelkes önkéntesek a Szabadság tér összes padját lefestették

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Nagy volt a nyüzsgés a napokban a mezőtúri Szabadság téren. Ezúttal nem egy kavalkádra gyűltek össze azok, akik oda érkeztek, sokkal inkább munkába álltak. Ecsetet ragadtak és lefestették az ottani sétáló utcában lévő összes padot.

– Nagyon jó volt látni, hogy az első városszépítő közösségi program mennyire sok embert – és külön öröm, hogy nagyon sok fiatalt – mozgatott meg. Az eredmény sem maradt el, hiszen a sétálóutcában az összes padot sikerült újra festenünk – mondta el a megszépült padok láttán Szűcs Dániel. A polgármester megköszönte mindenkinek, aki szabadidejében, önzetlenül hozzájárult a város szépítéséhez.

A településvezető korábban elmondta, hogy lakossági kezdeményezésre indították el a városszépítő közösségi programot, melynek célja, hogy a város több településrészén közösen szépítsék a környezet. 

Az első helyszínen, a Szabadság téren a sétáló utcában festették le a padokat. A Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Kft. munkatársai végezték az előkészítő munkálatokat, az alapanyagokat és eszközöket az önkormányzat biztosította.

– De a legfontosabb „adalék" az a lelkesedés volt, ami a résztvevőkben rejlett. Bízom benne, hogy a második alkalommal is ezt tapasztalhatjuk majd, a program ugyanis folytatódik – emelte ki a polgármester.

A fiatalok is kivették részüket a munkából
Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

A következő alkalom keretében kerítés- és korlátfestéssel szeretnék a Kertváros játszótér és a közúti híd környezetét szebbé varázsolni. 

– Július 28-án, pénteken délután öt órakor gyülekezünk a Kertvárosi játszótérnél – hívta fel a figyelmet Szűcs Dániel. A városvezető hozzátette: a következő időszak lehetséges helyszíneit érintően már számos további javaslatot kaptak. Terveik között szerepel többek között a Béketelepi játszótér, az Erzsébet liget, a Ligeti tó szépítése, rendezve az úgynevezett „Csepp tavakat” is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában