Program

2023.07.23. 10:00

Pozitív példaképeket állítottak a fiatalok elé a jászfényszarui táborban

Tartalmas szabadidős programokat szerveztek a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Illés Anita

Strandra indulás előtt egy vidám csoportképre álltak össze a táborozók

Fotó: Pesti József

Jászfényszaru Roma Nemzetiségi Önkormányzata „Idetartozunk-Összefogás” mottóval idén is megrendezte nyári táborát hátrányos helyzetű gyerekek részére a Szent József Szabadidőparkban. Az egyhetes táborban húsz 9 és 13 év közötti gyermek vehetett részt tartalmas foglalkozásokon. Glonczi Rudolf, az RNÖ elnöke érdeklődésünkre elmondta: a programok összeállításánál ebben az évben fontos szempont volt, hogy értéket közvetítsenek a fiataloknak. 

Ezért olyan vendégeket hívtak meg, akik hasonló környezetből indulva tudásuk, szorgalmuk, kitartásuk által hivatásukban kimagasló eredményeket értek el és példaként állhatnak a mindannyiunk előtt. Így a gyerekek megismerhették Fózer Tiborné, Farkas Gyula, Farkas Martin, Székely Bertalan, Székely Márk és Radics Pál élettörténetét. Az előadások, beszélgetések mellett többek között a rendőrség, a polgárőrség, a tűzoltóság és a Lumina Cornu Szerepjáték Klub bemutatója gazdagította a programot, de az íjászat rejtelmeibe is beavatták a táborozókat. Szerveztek sport- és ügyességi játékokat, kvízversenyt és strandolást is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában