Megköszönte a híveknek

2023.07.30. 19:55

Sírós lett a szentmise vége, könnyek között búcsúzott a karcagi atya – galériával

Gulyás Zsolt atya és a karcagi hívek könnyek között búcsúztak el egymástól a vasárnapi misén, a plébános 13 évet töltött a Nagykunságban.

Daróczi Erzsébet

A mise végén a hívők egyesével búcsúztak el Gulyás Zsolt atyától

Fotó: Daróczi Erzsébet

„Sírósra” sikeredett a szentmise tegnap a karcagi templomban. Tizenhárom évig volt Karcag plébánosa Gulyás Zsolt érseki tanácsos, akit augusztustól Encsre helyeztek át, és aki a Nagykunságban töltött utolsó vasárnapján tartotta búcsúmiséjét a Szent István római katolikus templomban.

A szentmise kezdetén Gulyás Zsolt atya felidézte az elmúlt tizenhárom esztendő számára legfontosabb állomásait, legemlékezetesebb pillanatait, melyeket a karcagi hívekkel tölthetett. Megköszönte azt a sok támogatást, szeretetet, melyet a nagykunoktól kapott, részletesen szólt a segítségükkel elvégzett egyháziépület-felújításokról, a sok-sok rendezvényről, kirándulásról, egyházi alkalmakról. Megköszönte az önkormányzat támogatását, majd szólt arról is, hogy sok helyen családtagnak érezhette magát, a közösség bizalmába fogadta.

A misén elbúcsúztak tőle az egyháztanács tagjai, a Szent Pál Marista Általános Iskola vezetői, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda vezetői, óvodásai, iskolásai, a szülői munkaközösség tagjai, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja és a városi pedagógus nyugdíjas klub is. A város nevében Szepesi Tibor polgármester búcsúzott el az atyától, de felolvasták Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök köszönő gondolatait is.

Gulyás Zsolt holnaptól a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Encs plébánosa lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában