Munkálatok

2023.07.14. 10:00

Útfelújítás kezdődött Törökszentmiklóson

Nem várhat tovább az utca burkolatának felújítása, pályázati támogatást nem sikerült a városnak elnyernie a rekonstrukcióra, az önkormányzat úgy döntött saját erőből oldja meg az útfelújítást.

Turcsányi János

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az elmúlt három évben folyamatosan, de eredménytelenül pályázott a város a Belügyminisztérium útfelújítási alapjához. Ez idő alatt a Dobó István út burkolatának állapota tovább romlott, a képviselő-testület júniusi rendkívüli ülésén határozott arról, hogy saját költségvetéséből biztosítja a szükséges anyagi erőt. A legkedvezőbb árajánlat valamivel több mint 52 millió forintos volt. Ebből végzi el a kivitelező a kátyúzást, a felületmarást, a kétrétegű aszfaltborítás terítését és a csatlakozó utcákba történő kifuttatását, valamint a padka kiépítését.

A munkálatok a tervek szerint július 13-tól július 21-ig tartanak. Mivel ez idő alatt lokális terelésekre, néhány napra pedig teljes útlezárásra kell számítani, ez idő alatt tilos a gépjárművekkel a Dobó István úton a parkolni és a padkára állni. A munkálatokat akadályozó autókat elszállíttatják ennek költségét pedig a tulajdonosnak kell megtérítenie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában