Segítség

2023.07.11. 17:30

Várják a közösségi szolgálatot teljesítő diákokat a szolnoki állatotthonban

A köznevelési törvény 2016-tól kimondja, hogy az érettségi vizsgát csak az a diák kezdheti meg, aki középiskolai tanulmányai során ötven óra közösségi szolgálatot már elvégzett. Vármegyénkben több helyen is lehetősége adódik a fiataloknak ezt az időtartamot ledolgozni.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A köznevelési törvény 2016-tól kimondja, hogy az érettségi vizsgát csak az a diák kezdheti meg, aki középiskolai tanulmányai során 50 óra közösségi szolgálatot már elvégzett. A tapasztalatok szerint tanév közben nehezebb megszólítani a középiskolásokat, ami annak fényében érthető, hogy hétközben egyik napról a másikra sok tanulnivaló és felkészülés akad. Vármegyénkben több helyen is lehetősége adódik a fiataloknak ezt az időtartamot ledolgozni. A Szolnok Városi Állatotthonban például várják szeretettel a közösségi szolgálatot teljesítő diákokat. 

Az állatotthontól megtudtuk, hogy számtalan feladat akad a menhelyen. Többek között olyan tevékenységekről van szó, amelyek a négylábúak mindennapi szükségleteihez elengedhetetlenek. Az ott dolgozók fontosnak tartják, hogy a fiatalok ne csak az állatok tartásával kapcsolatos örömöt tapasztalják meg, hanem a velük járó felelősségteljes munkát is. Így a játékon és sétáltatáson túl a kennelek körülötti munkálatokra is sort kerítenek a közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában