Felújítás

2023.08.04. 16:30

Az út alatt végezték a javításokat a szolnoki Szent István-hídon

Elvégezték a dilatációs szerkezet javítását a szolnoki Szent István Tisza-hídon.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még július közepén vezettek be félpályás korlátozást a 4-es főút Szolnok déli elkerülő szakaszán lévő Szent István Tisza-hídon. Ahogy arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály tájékoztatása szerint akkor beszámoltunk, a meghibásodott dilatációs szerkezetet javították a szakemberek. 

– A híd Debrecen felőli végén található dilatációs szerkezet javítását a szerződéses szakkivitelező elvégezte, így a félpályás útlezárás megszűnt – mondta el érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

De mi is történt a hídon pontosan? Hírportálunk olvasói többször is jelezték, hogy a korlátozás ideje alatt nem láttak munkálatokat ott. Ezzel kapcsolatban Pécsi Norbert Sándor kiemelte, hogy a javítási munkák meghatározó része az útpályaburkolat alatt a dilatációs folyosóban történt, ahol a dilatációs szerkezet hossz- és keresztgerendáit alátámasztó sérült gumialátétek cseréjét kellett elvégezni, illetve több ponton a gerendák rögzített kapcsolatait kellett helyreállítani. 

– A beavatkozás a forgalomkorlátozás feloldásához szükséges javítási munka volt, hosszabb távon – tekintettel a több mint 30 év alatt áthaladt jelentős nehéztehergépjármű forgalomból adódó elhasználódásra – szükség lesz a dilatációs szerkezet teljes felújítására vagy cseréjére.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában