Kitüntetés

2023.08.26. 17:30

Elnyerte az Év műhelye díjat a törökszentmiklósi egyesület

Különleges, 7 próbás játékszigettel aratott hatalmas sikert a napokban a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti Egyesület Budapesten, a Mesterségek Ünnepén. A "kőleves főzést" hagyományos nép eszközökkel több száz gyermek próbálhatta ki.

Molnár-Révész Erika

Az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület tagjai a rangos díjjal

Forrás: Beküldött fotó

Rangos kitüntetéssel, az Év műhelye-díjjal tért haza a közelmúltban a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület a 37. Mesterségek Ünnepéről, Budapestről. 

– Közös gondolkodással kitaláltunk egy játékot a „Befordultam a konyhába” című programhoz, mely a Mesterségek Ünnepe idei témája volt. Egyesületünk számára mindig nagyon fontos volt a megújulás, a hagyományok átadása a mai kor igényei szerint. Idén ismét alkottunk egy merészet, a népmesék segítségével egy konyhai varázsvilágot teremtettünk, ahol a gyerekek 7 próbán keresztül főzhették meg a kőlevest, miközben hagyományos eszközöket ismertek meg. Mérhettek kétkarú mérlegen, üthették a követ a bográcsba. Azt is megtapasztalhatták, hogyan vitték a vizet a vállukon, dobálhattak krumplit kosárba, válogattak babot és süthettek cipót egykor dédszüleik – mesélt a részletekről Molnár Anett, az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület vezetője. 

Hozzátette, a program során, mely augusztus 18-tól 20-ig tartott, közel 750 gyermek vett részt a 7 próbás meseúton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában