Famentés

2023.08.23. 14:30

Gyorsan a sérült fa segítségére siettek Tiszaföldváron

A Kossuth-szobor elszállítása közben sérült meg egy kis hársfa Tiszaföldváron. Magyar Mihály gyógyító beavatkozással próbálta megmenteni a növényt.

Pakainé Pusztai Nóra

Magyar Mihály azonnal próbálta a hársfa sérüléseit kezelni

Vélhetően a Kossuth-szobor felújításra történő elszállításakor sérült meg az a kis hársfa Tiszaföldvár főterén, amelyet láncfűrésszel próbáltak meg „helyrehozni”. 

Ahogy a Földvári Hírlap közösségi oldalán fogalmaztak, a fák ilyen jellegű nyári intenzív gallyazása sokszor visszafordíthatatlan betegséget okozhat, amely a növény pusztulásához vezet.

– A gallyazást a helyi Magyar Mihály észlelte és saját költségén azonnal próbálta orvosolni a növény sérüléseit. Szerinte egy erős kötéllel történő oldalra húzással el lehetett volna kerülni, hogy a szállítógép ne okozzon kárt a növényben, hiszen az még fiatal és hajlékony. Reméli, hogy a gyógyító beavatkozása megmenti a kis fát a pusztulástól – írták.

A növény egyediségét és értékét növeli, hogy Tiszaföldvár testvérvárosából, a német Gräfenbergből érkezett kis cserépben a baráti kapcsolatok 15. jubileumi ünnepségén.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában