Összefogás

2023.08.14. 14:00

Kedden újra közösen öntözik a fákat a szolnoki Zagyva-parton

Fogj egy vödröt, és tarts velünk! Így hangzott a Szolnoki Zölderő tavalyi, többszöri felhívása, melynek célja a szárazságban szomjazó fák és cserjék öntözése volt. Bár az idei év csapadékosabb, de a napokban várható hőség miatt újra közös öntözést szervez a „zöld csapat”.

Rimóczi Ágnes

Ismét összefogással öntöznék meg a fákat Szolnokon

Forrás: Archív

Fotó: Nagy Balázs

– Gyertek vödörtalálkozóra és öntözzünk ismét fákat a Zagyva-parton! Mivel a hétre a nagy meleg mellé esőt nem jósolnak a meteorológusok, elhatároztuk, ismét összeszerelnénk és bekapcsolnánk a „szivattyúnkat” – hívja fel a szolnokiak figyelmét közösségi oldalán a Szolnoki ZöldErő. A környezetvédő és- szépítő csapat bízik abban, hogy sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez. 

– Ha sokan lennénk, kézről kézre adogatva a Zagyva folyóban megmert vödröket, jó néhány szomjazó fát meg tudnánk öntözni – hangsúlyozzák a csoport illetékesei.

Hozzátették: az akció célja az öntözés mellett ismét az, hogy felhívják a figyelmet a fák állapotára, a megváltozott körülményekre és arra, hogy nagyon fontos lenne a szemléletváltás, a mind a folyóinkban érkező víz megtartása, mind a helyben lehulló csapadék hasznosítására. Az öntözési, s egyben figyelemfelhívó akciót augusztus 15-én tartják. 

– Találkozzunk kedden este hét órakor a Laki Kálmán gyaloghíd városközponti oldalánál. A vödröket ne hagyjátok otthon – tették végül hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában