Évforduló

2023.08.22. 14:00

Kerékpárral tekertek a túrkevei díszpolgár emlékhelyéig

Túrkeve határában, Ecsegpusztán található a Balogh János-emlékhely. A napokban ott tisztelegtek a város díszpolgárának emléke előtt.

Rimóczi Ágnes

Kisújszállásról, Szegedről, Mezőtúrról, Debrecenből és több más helyről is érkeztek vendégek

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook-oldala

Balogh Jánosra emlékeztek Ecsegpusztán a közelmúltban. A nemzet ökológusának Túrkeve határában lévő emlékhelyére, a professzor úr halálának 21. évfordulóján megtartott megemlékezésre természetesen a városból is érkeztek. 

A polgármester például kerékpárral tekert a város díszpolgárának emlékhelyéig, az úton táj- és helytörténeti érdekességekről beszélgetett kísérőivel.Voltak, akik lovaskocsival mentek oda. A rendezvényt a Túrkevéért Alapítvány, a kisújszállási Alföldkutatásért Alapítvány és a város szervezte.

 – Kisújszállásról, Szegedről, Mezőtúrról, Debrecenből és több más helyről is érkeztek vendégek, s képviseltette magát testvérvárosunk, Nagybocskó település is – számolt be Sallai R. Benedek. 

Az eseményen mások mellett a Túrkevéért Alapítvány képviseletében dr. Szabó Zoltán is köszöntőt mondott. A Balogh János-emlékhely Túrkeve határában található. 

Az emlékmű Györfi Sándor Munkácsy- és Magyar Örökség-dijas, Kossuth-díjas karcagi szobrászművész alkotása. Köve Nagybocskóról, Balogh János szülőhelyéről származik.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában