Strand

2023.08.12. 15:30

Két és négy lábbal is élvezet: népszerű a tiszafüredi kutyás pancsoló

Nagy népszerűségnek örvend a tiszafüredi Mancsos Pancsoló. Olyannyira kedvelt helynek számít a négylábúak és gazdáik körében, hogy az ország minden pontjáról ellátogatnak a Holt-Tiszánál kialakított álló területre. Ottjártunkkor két barátnőt, Fehér Dórát és Tóth Noémit kérdeztük élményeikről, akik Zala vármegyéből érkeztek a településre.

Köllő Judit

Tóth Noémi és kutyája, Pepi, valamint Fehér Dóra és Nala

Fotó: Nagy Balázs

A nyári strandolások és kirándulások egyik közkedvelt úti célja a Tisza-tó, azon belül is Tiszafüred, ahová szívesen mennek a családok pihenni, különösen az ilyen forró nyári időszakban. A legtöbben nem szívesen hagyják otthon négylábú társaikat sem, akiknek kánikula idején megfelelő helyet és fürdőzést érdemes biztosítani. Nemrégiben a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban jártunk, ahol családok tömegei napoztak a parton, miközben kutyáik egymással szaladgáltak a bekerített területen.

Egyhetes pihenésünket töltjük Tiszafüreden, két kutyánkkal, Nalával és Pepivel, továbbá a család többi tagjával érkeztünk. Sosem jártunk még a településen, azonban rögön a szívünkbe lopta magát 

– mesélte mosolyogva a két barátnő Fehér Dóra és Tóth Noémi, akik Zala vármegyéből érkeztek a városba. 

Külön öröm számunkra, hogy egy ilyen biztonságos kutyafürdőzőt is kialakítottak, gondolva a kutyás családokra. Biztonságban érezzük itt magunkat, hiszen egy kerítéssel elkerített területen vagyunk, ahol kellően sekély a víz ahhoz, hogy a mi kisebb termetű négylábúink is jól érezhetik magukat. 

Itt aztán minden kutyafajtával találkozhatunk. Akad spániel, németjuhász, labrador, tacskó és számos keverék kutyus is.  A Holt-Tiszánál kihasználatlanul álló terület ma már tágas tisztáson, szépen nyírt gyeppel köszönti látogatóit. A legtöbb kutyás stranddal ellentétben nem került ki a település vérkeringéséből, így a gazdiknak sem kell amiatt aggódniuk, hogy étlen-szomjan maradnak. A kutyák számára elkülönített partszakasz közel van a szabadstrandhoz és a kerékpárúthoz is. 

– Nala nagyon játékos, nincs olyan pillanat amikor kifáradna és ne futna a labda után, egyszerűen csak eldobom a vízbe és már rohan is a játéka után – magyarázta Dóra.

Jól érzik magukat a négylábúak a hűs víz közelében
Fotó: Nagy Balázs

A víz nem mélyül hirtelen, így az úszással még csak ismerkedő kölyökkutyákat is nyugodtan lehet buzdítani a tanulásra. A napozni vágyó gazdiknak pedig érdemes olyan pléddel érkezniük, amit nem fognak sajnálni, ha átszáguld rajta egy-két vizes négylábú.

– Pepi még igen picike és bátortalan, azonban nagy lelkesedéssel figyeli a szaladgáló kutyatársait – vette át a szót Tóth Noémi. 

–  Biztos vagyok benne, hogy máskor is nagyon szívesen ellátogatunk a fürdőzőbe, hiszen mi magunk is kellően jól érezzük magunkat. 

A fürdőzés élményét tovább színesíti a füves részre telepített akadálypálya, ahol a kedvencek abroncsokon bújhatnak át, de tesztelhetik ugrási képességeiket is. A gazdik számára a rövid sétatávolságra fekvő büfékínálat biztosítja az étkezést. A strand tisztán tartása részben a látogatók felelőssége, amit elősegít egy ürülékgyűjtő szemetes is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában