Jászkunság

2023.08.17. 18:00

Kiállításokkal és koncertekkel már pénteken elkezdődnek a Szent István napi programok

Minden Szent István ünnepéről szól hétvégén a Jászkunságban, ahol többnapos programokkal, kirakodóvásárokkal, gyermekműsorokkal, koncertekkel, neves fellépőkkel, finom ételekkel, italokkal, hajnalig tartó utcabálokkal várják az érdeklőket.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Péntek:

Karcagon 15.30-tól folytatódnak a szerdán megkezdett Szent István-napi programok a Kossuth téren, az országzászló felvonásával. 16 órakor a városháza dísztermében ünnepi önkormányzati üléssel, műsorral, illetve az új kenyér megszentelésével és megáldásával folytatódnak az események, majd átadják a város idei díjait. Az ünneplés 19 órától folytatódik a Múzeumparkban, ahol a Magyar Rhapsody Projekt ad koncertet.

Túrkevén ezen a napon indul az ünneplés a Ligetben, ahol a családokat 16 órától vidámpark várja, mely vasárnap estig üzemel. 22 órától hajnal 2 óráig DJ Robby szórakoztatja a közönséget, közben 23 órától a Groovehouse ad koncertet.

Tiszaföldváron is elkezdődnek a Szent István-napi programok, egyben a Földvárak 21. Találkozója. Délután 17 órától „Földvár színes csodái” címmel nyílik kiállítás a városi galériában a „földvárak” képzőművészeinek közös munkáiból. Ezt követi 18 órától egészen éjfélig a város főterén az első alkalommal megrendezett Földváriak nyáresti randevúja című rendezvény, melynek során a Tajpán együttes ad élő koncertet, majd éjfélig lemezlovasok szórakoztatják a közönséget.

Kőtelken 19 órakor indul a XX. Kőteleki Terepjáróautó Találkozó első napja a megnyitóval, de már 14 órától lehet érkezni és regisztrálni. A rajt 20 órakor indul.

Martfűn folytatódnak a csütörtökön kezdődő X. Örökzöld Tisza Fesztivál programjai a Martfűi Thermal Spa vízi színpadán. 19.45-kor Vavra Bence énekes , 20.30-től a Tornóczky All Access zenekar műsora szórakoztatja a közönséget.

Kisújszálláson folytatódnak csütörtökön kezdődő város napi és ünnepi rendezvények. Délután 17 órától a városháza dísztermében Józsa János és Józsa Poppea kiállítása nyílik meg, 20 órától a Rendezvénytéren az István a király című rockoperából mutatnak be részleteket.

Rákóczifalván az ünnep jegyében este 18 órától mozizással egybekötött pikniket tartanak a Szabadság téren. A vetítés során az István a király című rockoperát láthatja a közönség. A plédet vagy széket és a piknikkosarat a résztvevőknek kell vinnie.

Szolnokon már ezen a napon elkezdődnek a Szent István napi programok, a TISZApArt Mozi szomszédságában álló Múzsák terén este 9 órától indul az Utcabál az éjszakában elnevezésű zenés rendezvény. Az eseményen fellép Dósa Mátyás, Harna Péter, Lőrincz Veronika, valamint a Smart zenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában